Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Symposium over digitalisering met Eurocommissaris Vestager

Het symposium is een initiatief van de tijdelijke commissie Digitale toekomst. De bijeenkomst was te volgen via de livestream. Kijk het symposium terug via Debat Direct. De voertaal is Engels.

Toekomst van digitalisering

Commissievoorzitter Kathalijne Buitenweg opende de bijeenkomst. Na een toespraak van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat zette Eurocommissaris Margrethe Vestager haar visie uiteen. "Zelfs de grootste experts weten niet precies hoe technologie onze levens gaat veranderen", stelde Vestager in haar toespraak Shaping a digital future for Europe. Dat komt volgens haar deels omdat de digitale wereld zo innovatief is, maar ook omdat de digitale toekomst in sterke mate wordt bepaald door onze eigen keuzes en acties. Vervolgens beantwoordde ze vragen uit de zaal.

Vestager Eurocommissaris voor Digitalisering én Mededinging

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager heeft sinds 1 december 2019 zowel digitalisering als mededinging in haar portefeuille. Het is haar ambitie om “Europa klaar te maken voor het digitale tijdperk”. Zij coördineert de ontwikkeling van een Europese strategie voor het gebruik van digitale gegevens en kunstmatige intelligentie, inclusief de ethische gevolgen daarvan.

Commissie Digitale toekomst: meer grip voor de Kamer op digitale ontwikkelingen

Omdat digitalisering grote gevolgen heeft voor de samenleving, is het van belang dat het parlement kaders geeft, ontwikkelingen stimuleert en grenzen stelt. Om dat te kunnen doen wil de Kamer zichzelf zo goed mogelijk organiseren. De tijdelijke commissie Digitale toekomst zal daartoe voorstellen doen. De tijdelijke commissie presenteert in april 2020 haar eindrapport. 

 

Bron: tweedekamer.nl

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.