Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Netwerk Oorlogsbronnen lanceert personenportal WO2

Op 11 februari 2020 lanceerde Netwerk Oorlogsbronnen de website en zoekdienst Oorlogslevens. De website koppelt bronnen over personen van verschillende organisaties en geeft zo inzicht in mensenlevens in oorlogstijd.

In Oorlogslevens.nl zijn een miljoen namen, uit zo’n twintig verschillende collecties en databases door slimme algoritmes met elkaar vergeleken. Vervolgens zijn gegevens die over dezelfde persoon gaan, aan elkaar verbonden. Zo zijn de levens van bijna 300.000 oorlogsgetuigen gereconstrueerd. 

 

Over het project

Netwerk Oorlogsbronnen bouwt samen met erfgoed- en herinneringsorganisaties aan één landelijke online zoekingang op informatie (primaire en secundaire bronnen) over personen uit de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Deelnemende instellingen zorgen voor inhoudelijke uitwisseling, standaardisering en onderlinge afstemming zodat de personenportal steeds meer verrijkt kan worden met nieuw materiaal. Mogelijkheden tot internationale samenwerking worden ook verkend. Voor de periode 2016-2019 omvat het project een juridische verkenning van de (on)mogelijkheden, een inventarisatie van de beschikbare namendatabases en een proeftraject. 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.