Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

2020: Voorspellingen voor het komende jaar en decennium

The Audience Agency

Predictions for the arts, culture and heritage sectors in 2020 and the decade ahead

The Audience Agency is een Britse non-profitorganisatie die culturele instellingen in staat stelt om data te gebruiken om hun relevantie, bereik en veerkracht te vergroten en daarmee de kwaliteit van mensenlevens te verbeteren. Vier medewerkers kijken terug op 2019 en doen voorspellingen voor 2020 en de rest van het aankomende decennium.

The importance of identity, and how we understand and tailor communications with people in a way which corresponds with their sense of who they are and their preferences is only going to increase as we move into a New Year and a New Decade. Technology continues to drive this and GDPR dictates that respect for the rights of individuals must be in the design and at the heart of what we do with audience’s data, and this will ensure that we keep honest in our endeavors to communicate with audiences on their terms.

Marleen Stikker

Het internet is stuk, maar we kunnen het repareren

Internetpionier Marleen Stikker heeft een uitgesproken mening en visie over hoe het internet van de toekomst eruit zou moeten zien. Eind 2019 verscheen haar boek 'Het internet is stuk. Maar we kunnen het repareren', met een pleidooi voor internet als soevereine plek waar privacy wordt gewaarborgd.

We zijn uit balans geraakt. Mensen denken dat het allemaal vanzelfsprekend is dat je je privacy kwijt bent zodra je internet gebruikt.

NRC

Laat maar komen, die roaring twenties

NRC voorspelt een decennium van systeemveranderingen. Ze zien wederom roaring twenties in het vooruitzicht: vol vernieuwingsdrift, verandering en spanning.

Het is belangrijk om nieuwe technologieën op een goede manier te benutten maar tegelijkertijd groeit de noodzaak om die technologie goed bij te sturen. 

NESTA

Ten predictions for 2020

NESTA is een Britse innovatiestichting die zich richt op sectoren waar grote maatschappelijke uitdagingen liggen, van zorg tot publieke diensten en de snel veranderende arbeidsmarkt, maar ook kunst, cultuur en educatie. Ze zetten 10 voorspellingen voor thema's die in 2020 belangrijk worden op een rij.

In 2020, our very own digital replicas will inform decisions we make in the real world, predict Aleks Berditchevskaia, Jack Orlik and Oliver Cansdell.

Medium.com

Digital transformation trends 2020

Medium.com wijst een aantal essentiële trends aan voor bedrijven en organisaties aan het begin van 2020, zoals AI, blockchain en de Cloud.

Reaping the benefits of AI to offer more personalised customer experiences at scale is one of the top priorities for brands across the globe.

Museumvereniging

Waarom je het komende jaar vaker een museum of concert gaat bezoeken

Onderzoekers aan de University College London ontdekten dat kunst en cultuur goed zijn voor niet alleen je persoonlijke ontwikkeling, maar ook je fysieke gezondheid. Deze uitkomst ligt in lijn met de analyse die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eerder dit jaar presenteerde. De WHO riep toen beleidsmakers op om meer geld vrij te maken voor het beoefenen van kunstvormen in de gezondheidszorg.

De wetenschappers vonden een aanzienlijk verschil tussen mensen die iedere paar maanden een culturele activiteit ontplooiden en zij die dat niet deden. De groep van de kunst- en cultuurliefhebbers bleken 31 procent minder kans te lopen op vroegtijdig sterven.

En tot slot nog een kritische noot:

Het mooie van voorspellingen is dat ze meestal niet kloppen

Zo rond de jaarwisseling is het weer de tijd van de voorspellingen. De meeste van die voorspellingen komen echter niet uit. Of ze pakken heel anders dan voorzien. Althans, dat blijkt dan achteraf. David Lavenda laat in My Prediction for Technology in 2020? Predictions Will Fail zien hoe grappig die veel te optimistische of veel te myopische (met een beperkte blik) voorspellingen zijn.

I don’t think humans have ever been good at predictions. Unforeseen events always throw a monkey wrench into the pathways of progress. Even inventors of historic technology like radio, television, the telephone and the PC didn’t have a vision about the ways their inventions would ultimately be used. 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.