Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Deelnemers gezocht voor Performance Technology Lab #3


Wij omgeven ons met machines. Meer en meer worden het lerende en reagerende machines. Naadloos lopen leven en technologie in elkaar over. Apparaten helpen ons, bekijken ons, registreren wat we doen en spelen erop in. Wie zijn wij te midden van deze nieuwe wezen?

In dit Performance Technology Lab onderzoeken theatermakers van alles wat te maken heeft met mechanica, robots, artificial intelligence.

Ugo Dehaes ontwikkelt een choreografie voor zelfgebouwde wezentjes en onderzoekt hoe hij die robotjes lerend kan maken. Tim Hammer onderzoekt hoe hij een choreografie kan maken voor een NAO robot waarin de Robot zichzelf laat zien. BetweenTwoHands willen reagerende objecten ontwikkelen zodat hun objecten de performers kunnen zijn. Hazal Ates onderzoekt de techniek voor een interactieve dans-installatie waarin het publiek materiaal kan laten dansen.

Ze werken met arduino, robotica, sensoren, maar ook met ouderwetse mechanica. En met de protocollen en software die nodig zijn om die apparaten aan te sturen. Wil jij ook dramatische machines maken? Wil je onderzoeken hoe je objecten of de machinerie een eigen leven geeft? Wil je meedoen aan dit lab? Meld je aan via PerformancTechnologyLab of stuur een mail naar artistiek@feikeshuis.nl.

Performance Technology Lab is één van de drie gehonoreerde projecten van de DEN Open Call die in september 2018 werd gelanceerd. Er worden labs georganiseerd waar podiumkunstenaars de kans krijgen om te experimenteren met nieuwe audiovisuele technologie, van videomapping, tot augmented reality en van motion tracking tot 3D audio.

Het idee achter dit ‘productiehuis van de toekomst’ is dat makers van nu zich kunnen verhouden tot de huidige en toekomstige maatschappij. Nieuwe technologieën maken nieuwe dramaturgische concepten mogelijk en bieden andere manieren van interacties met het publiek.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.