Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Zien: eerste instagram-roman voor jongeren

Volgers leven aan de hand van teksten, foto's, tekeningen en video's mee met de avonturen van de kunstzinnige 17-jarige Farihah. De komende drie maanden verschijnen er meerdere posts per week die gezamenlijk haar verhaal vertellen. Op 31 oktober zijn de eerste posts verschenen.

In 't kort

De Afghaanse Farihah kwam een paar jaar geleden naar Nederland. Ze woont in Rotterdam, kan prachtig tekenen en houdt van theater. Samen met haar beste vrienden, de stateloze Noor en de Nederlandse Lucas, droomt ze over het leven na de middelbare school. Farihah’s leven in Nederland komt op het spel te staan wanneer ze een brief ontvangt van de Nederlandse overheid. Afghaanse statushouders zonder permanente verblijfsvergunning moeten deze dagen terugkeren naar hun geboorteland. Het nieuws komt voor Farihah als een shock. Door haar hoofd spoken tal van vragen: wie ben ik en waar voel ik mij thuis? En: waar ligt mijn toekomst?

Rachel:


Het verhaal van de Afghaanse Farihah, gaat over je ergens thuis voelen, migratie, vriendschap en herinneringen. Ik hoop dat anderen, door zich in het verhaal van dit meisje te verplaatsen, gaan nadenken over deze thema's. Hopelijk leidt dit tot meer begrip voor 'de ander'. Ook het educatieve programma @byfarihah.educatie op Instagram, dat voor dit project is ontwikkeld voor jongeren, draagt daar aan bij.

 

 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.