Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Hogeschool van Amsterdam publiceert toolkit voor tentoonstellingsmakers

Het doel van het onderzoek was om een evaluatie- en sturingsmodel te ontwikkelen waarmee tentoonstellingsmakers meer inzicht krijgen in het bieden van een bezoekersbeleving zodat bezoekers meer leren over de inhoud van de tentoonstelling én geïnspireerd en geraakt worden. De inzichten en resultaten van deze onderzoeksprojecten zijn nu beschikbaar in de publicatie De Tentoonstellingsmaker van de 21ste Eeuw. Ontwerpen voor Beleving

Het boek beschrijft enerzijds het onderzoeksproces, maar is ook bedoeld als hulpmiddel voor elke maker, van student tot professional, die betrokken en/of geïnteresseerd is in het creëren en evalueren van museumbelevingen. 

In de bijbehorende toolkit (nu alleen nog fysiek beschikbaar gesteld voor partners) (Ruyg, Schrandt, Hallema & Kuijper, 2019) krijgen (toekomstige) tentoonstellingsmakers inzicht in de keuzes die zij maken bij de inrichting van een fysieke ruimte en worden verwachtingen en aannames over de werking van (de samenhang van) die elementen op de bezoekers geëvalueerd. In 2020 zal een digitale variant van de toolkit verschijnen.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.