Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Op zoek naar muzikaal erfgoed

Deze zoektocht richt zich met name op muziek uit de periode 1955-1983 waarbij de focus ligt op opnames, liedteksten en bladmuziek. Zowel instellingen als particuliere verzamelaars, waaronder erfgenamen en familie van componisten, worden gevraagd een vragenlijst in te vullen. Het gaat om werk van onder andere Nijgh/De Groot, Schmidt/Bannink, Drs. P, Wannes Van de Velde, Woiski Sr. & Jr. en Jan De Wilde.

Waardevolle verzamelingen

Belangrijk Nederlandstalig muzikaal erfgoed is op dit moment onzichtbaar of niet gearchiveerd, en dreigt zelfs te verdwijnen. Het doel van het project is daarom op de eerste plaats om beter zichtbaar te maken welke waardevolle verzamelingen er zijn bij organisaties en privépersonen in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast wil men weten wat de behoeften zijn bij verzamelaars en beheerders voor de toekomst van hun collecties, en over het gebruik van muzikaal erfgoed in het onderwijs, de wetenschap en andere domeinen.

Oproep

Denkt u zelf in het bezit te zijn van waardevol materiaal? Heeft u unieke opnames, niet eerder uitgebracht of verloren gewaand materiaal?
Vult u dan de vragenlijst in via de website van de Taalunie.

Wat zijn CEMPER en Muziekweb?

CEMPER is het Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed in Vlaanderen

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.