Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Open Archief: Het Nieuwe Instituut en Beeld en Geluid stimuleren hergebruik van open collecties

De afgelopen maanden zijn kunstenaar Guy Königstein, filmmaker Donna Verheijden en kunstenaar/designer Oana Clitan op onderzoek gegaan in de open, digitale collecties van beide instituten. Volg hun zoektocht nu op openarchief.com.

Komend najaar laten de drie makers hun werken op verschillende locaties zien en gaan beide instituten dieper in op het gebruik van open collectiemateriaal: 

Media Night | 10 oktober
De Media Night in Beeld en Geluid, Hilversum is een gratis event voor makers en maakt deel uit van de Dutch Media Week. Guy Königstein, Donna Verheijden en Oana Clitan presenteren daar hun work-in-progress. 

ReUse Clinic | 10 oktober
Hoe kunnen open collecties worden hergebruikt? Wat wordt precies verstaan onder open collecties? Experts van Open Nederland en Beeld en Geluid vertellen in deze clinic in het Nieuwe Instituut alles over auteursrechten, Creative Commons en gratis gebruik van archiefmateriaal.  

Dutch Design Week | 19 – 27 oktober
Tijdens de komende Dutch Design Week in Eindhoven is in het Van Abbemuseum al een preview te zien van het werk van de drie makers.

Opening Open Archief installaties | vanaf 31 oktober tot 5 januari
Tijdens de Thursday Night Live! in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, presenteren Guy Königstein, Donna Verheijden en Oana Clitan hun installaties.

Meet Up | 28 november
Op 28 november 2019 organiseren Het Nieuwe Instituut en Beeld en Geluid een meet-up waar we als makers en erfgoedinstellingen met elkaar in gesprek gaan over creatief hergebruik van erfgoedcollecties ter afsluiting van het project Open Archief. 
Het programma start om 15:30 en duurt tot 18:00 uur. Aansluitend is er een Thursday Night Live! Programma met betrekking tot dit onderwerp.

Het project Open Archief wordt georganiseerd door Het Nieuwe Instituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.