Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Verslag AVA_Net Symposium 2019

Hoe stel je het beschikbaar en wat kun je er zoal mee doen? Ruurd Blom en Ferre de Ridder van Beeld en Geluid doen verslag. Jorrit Lousberg maakte de foto’s. 

Vanaf 09:15 uur druppelen de eerste gasten het gebouw van Beeld en Geluid binnen. In een goed gevulde theaterzaal heet dagvoorzitter Debbie Esmans, manager Beleid en Strategie bij het Vlaams Instituut voor Audiovisuele Archivering (VIAA), rond 10:00 uur de aanwezigen welkom.

AVA_Net voorzitter Harry Romijn leidt het symposium in dat geheel in het teken staat van het medium waarmee al het audiovisuele erfgoed ooit begon: audio. Hij verwijst naar de ondergeschikte rol van audio binnen het audiovisuele spectrum. Hierin overheerst over het algemeen de beeldcultuur, waardoor audio en radio meer op de achtergrond raken. Tegelijkertijd zie je de beweging dat podcasts steeds populairder worden.
Ook kondigt Harry de vernieuwde online Kennisbank van AVA_Net aan. Hierin vind je uiteenlopende kennisbronnen over audiovisuele archivering, zoals artikelen, handreikingen, richtlijnen, modellen, white papers en technische rapporten.

 

Lees de rest van het verslag bij AVA_Net (klik op 'Verslag').

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.