Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Publicatie Kunsten '92: 'Kunst als voorman'

Niet eerder waren we op zoveel fronten tegelijk aan het werk: woningbouw, energietransitie, waterberging, nieuwe infrastructuur, herbestemming, kringlooplandbouw, enzovoort. We hebben nú de kans om ons land nog mooier te maken. Het zou jammer zijn als de schoonheid verdwijnt achter windmolens, zonnepanelen en warmtepompen! Laten we onze ontwerpkracht nu mobiliseren, dan kunnen we over dertig jaar vol trots terugkijken op het resultaat.

Dit geluid klinkt gelukkig uit vele hoeken, zoals in het Ontwerp Nationale Omgevingsvisie, in de campagne Fiks Nederland, het toekomstperspectief Panorama Nederland en in het in januari 2018 door Europese ministers van Cultuur ondertekende Davos Declaration on Baukultur. 

De publicatie gaat vanuit diverse invalshoeken dieper in op de aspecten van de culturele impuls van de transities. De artikelen worden afgewisseld met columns. Kunsten '92 heeft creatieve professionals uit verschillende disciplines gevraagd te dromen over wat zij zouden veranderen aan Nederland, wat zij zouden fiksen. Dat leverde praktische en utopische vergezichten op, maar vooral ook een oproep tot mentaliteitsverandering.

Lees 'Kunst als voorman' online (pdf).

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.