Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

P+ special; Het meten van inspiratie

Het Van Gogh Museum kan bewijzen wat kunst bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Gemeten is dat lessen over cultuur wekenlang beklijven. Dit praktijkvoorbeeld staat in de P+ Special, die het onderwerp ‘impactmeting in de culturele sector’ tot onderwerp heeft. 

Marthe de Vet van het Van Gogh Museum vertelt in de P+ Special dat zij via impactonderzoek betere keuzes kan maken, meer geld en energie kan besteden aan de juiste initiatieven met meer bereik en maatschappelijk impact. 

Uit dit artikel blijkt dat de culturele sector nog wat onwennig staat tegenover zulke impactmetingen. Is het maken van een theaterstuk of een beeld niet een individuele expressie, vraagt een aantal geïnterviewden zich af.

Voor een impactmeting gelden echter andere vragen. Hoe beleefden de bezoekers een culturele uiting? Waren ze onder de indruk? Voelden ze zich gelukkig? Leverde de tentoonstelling of voorstelling inspiratie op? Voor hoe lang? Gingen mensen na een bezoek anders met elkaar om?

Download de P+ Special ‘Het meten van inspiratie’.

Over P+

P+ publiceert sinds 2002 over de praktijk van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in Nederland. P+ verzorgt een tijdschrift, website, e-zine, social media, movies, congressen en seminars. P+ geeft praktische invulling aan de 3 P's van duurzaam ondernemen: People, Planet en Profit.

www.p-plus.nl/nl/

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.