Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Modelclausules voor digitaal hergebruik van materiaal in podiumkunsten

Hoe zit het met de rechten van digitaal hergebruik van materiaal in de podiumkunsten? Veel instellingen hadden deze vraag. DEN ontwikkelde samen met de NAPK modelclausules om een standaard te creëren voor verschillende contracttypes. Via een kort stappenplan vind je de juiste modelclausule voor jouw vraag en sector.

Hoe werkt het?

De tool geeft een advies en modelclausule over digitaal hergebruik van bijvoorbeeld audio- of beeldmateriaal door podiumkunstinstellingen. In de tool beantwoord je een aantal vragen over de productie, het materiaal dat je wilt hergebruiken en de maker daarvan. De uitkomst is een advies en clausule die je kunt gebruiken in een contract. Probeer het nu via modelclausules.den.nl.

Ik publiceer zelf

Ook als je zelf publiceert is het handig je te verdiepen in mogelijke clausules. Je kunt dan een contract sluiten met de partij die de technische ontwikkeling doet. Je vindt ook hiervoor een modelclausule in de tool.

Ontwikkeling

De tool is ontwikkeld door DEN en de NAPK naar aanleiding van vragen uit het culturele veld over clausules voor digitaal hergebruik. Wil je helpen om de tool te verbeteren? Vul dan de korte survey in die onderin het beeld verschijnt. Op basis van jouw reactie kunnen wij de tool blijven verbeteren. 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.