Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Bingo Battle museumchallenge realiseert miljoenenpubliek

De Bingo Battle videoreeks bestaat uit museumchallenges waarbij jongeren het museum op een nieuwe en laagdrempelige manier ontdekken. MuseumTV heeft inmiddels ruim 150 musea op haar video-on- demand platform geplaatst met als doel om kunst en cultuur voor iedereen gratis bereikbaar te maken. Er wordt daarbij ingezet op online marketing en bereik: het platform bereikt iedere maand 900.000 mensen. MuseumTV werkt hiervoor ook samen met partners buiten de culturele sector.

Er wordt in de serie relevante context gegeven en er worden subtiel meteen wat hardnekkige stereotypen over musea ontkracht. In deze reeks verkenden de deelnemende BN’ers het Van Gogh Museum, Eye Filmmuseum, het COMM Museum, het Afrika Museum, Stedelijk Museum Breda, het Zeeuws Museum en Rijksmuseum Boerhaave.

MuseumTV oprichter Marieke van der Donk wil “zo veel mogelijk mensen in contact brengen met kunst en cultuur. We zetten daarbij ook in op nieuwe doelgroepen en jongeren horen daar zeker bij! We hebben het concept ook niet alleen voor hen ontwikkeld, maar juist ook samen met hen.” CJP directeur Walter Groenen voegt daaraan toe dat CJP “het belangrijk [vindt] dat het Bingo Battle concept goed aansluit op de opgedane expertise van de afgelopen jaren, zodat we veel nieuwe mensen kunnen gaan enthousiasmeren voor musea.” Justin Hahury, persvoorlichter voor het Afrika Museum, voegt daaraan toe dat hij hoopt “op meer van dit soort filmpjes want ze laten zien dat musea allesbehalve saai zijn!”.

De video’s zijn te bekijken op www.bingo-battle.nl

Meer lezen

Tijdens het DEN-event in maart 2019 was MuseumTV te gast, om in de deelsessie Video & Samenwerking te vertellen over de resultaten die zij geboekt hebben door samen te werken.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.