Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Hulp bij de status van auteursrechten: regeljerechten.nl

Erfgoedcollecties zijn vaak omvangrijk en divers. Het is niet altijd duidelijk of een werk nog auteursrechtelijk beschermd is en bij wie de auteursrechten liggen. Dat moet je wel weten als je bijvoorbeeld een collectie online wil publiceren. Beslismodel regeljerechten.nl helpt instellingen om de rechten vast te stellen.

Hoe werkt het?

Via een paar vragen krijg je inzicht in de auteursrechtelijke status van een werk en weet je hoe je om moet gaan met die rechten. Probeer het zelf via regeljerechten.nl.

Ontwikkeling

Regel je rechten is ontwikkeld voor en samen met medewerkers van erfgoedinstellingen, bibliotheken en archieven die te maken hebben met auteursrecht.

Het beslismodel is tot stand gekomen op initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed in samenwerking met DEN, de Koninklijke Bibliotheek, het Nationale Instituut voor Beeld en Geluid, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Utrechts Archief, EYE Filmmuseum en Erfgoed Leiden en Omstreken.

DEN beheert regeljerechten.nl. De hiervoor genoemde instellingen blijven betrokken bij doorontwikkeling en het up to date houden van het beslismodel.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.