Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

DEN en Injoin verlengen samenwerking in DEN Academie

DEN en Injoin tekenden gisteren hun nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hiermee verlengen DEN-directeur Maaike Verberk en mede-oprichter van Injoin Chantal Keijsper hun samenwerking met nog eens drie jaar. In 2019 startten zij de DEN Academie met succesvolle opleidingsprogramma's tot gevolg. De volgende fase is het uitbouwen van de programma’s en het alumninetwerk.

Opleidingsprogramma's

De DEN Academie is opgericht om managers en directeuren in de cultuursector te ondersteunen in de digitale transformatie binnen hun organisatie. Het driedaags managementprogramma kent inmiddels al vier succesvolle edities. Onder leiding van gediplomeerde trainers en experts uit het veld, waaronder Maaike en Chantal, gaan deelnemers aan de slag met de kernonderdelen van digitale strategie. Bijvoorbeeld innovatie, de netwerksamenleving en leiderschap. 

Naast het driedaagse programma biedt de DEN Academie ook een verkort programma dat de basis legt voor digitale projecten. Daarnaast ontwikkelden Maaike en Chantal het middagprogramma voor toezichthouders, waarin leden van Raden van Toezicht leren de digitale transformatie te vertalen voor hun organisatie. Ze worden opgeleid tot sparringpartner en klankbord voor de directie.

"Deze programma's organiseren we vanuit de brede vraag in de sector. We ontwikkelen daarnaast ook programma's op maat. In het incompanyprogramma onderzoek je met jouw team de mogelijkheden van digitale transformatie binnen jullie organisatie. Je gaat in op de vraagstukken die specifiek spelen binnen de organisatie," vertelt Maaike.


Internationaal

De DEN Academie verkent ook de kansen in het buitenland. Zo organiseerden ze twee Engelstalige rondes van het managementprogramma Digital Strategy & Innovation voor Europeana. Ook vond dit voorjaar het programma voor culturele professionals in Carabisch Nederland plaats. In twee verschillende tracks zetten deelnemers de eerste stap in hun digitale strategie of namen ze hun bestaande strategie onder de loep. Hieruit zijn al nieuwe samenwerkingsinitiatieven voor digitalisering ontstaan.

 

Volgende fase

De komende jaren staan in het teken van het uitbouwen van de programma's en het activeren van het alumninetwerk. Het groeiende aantal deelnemers en alumni leidt tot een rijk netwerk. "Onze ambitie is om deze gedreven professionals tijdens alumnibijeenkomsten opnieuw samen te brengen. Hiermee kunnen we verdiepende kennis aanreiken en tegelijkertijd uitwisseling tussen instellingen in de sector stimuleren," aldus Chantal. 

Over DEN

Bij DEN vind je alles over digitale transformatie in de cultuursector. Als kennisinstituut ondersteunen we de sector bij actuele vraagstukken, doen we onderzoek naar nieuwe mogelijkheden en delen we verhalen van instellingen. Alles met het doel de sector toekomstbestendig te maken.

 

Over Injoin

Injoin training & coaching begeleidt organisaties en professionals die hun innovatiekracht willen versterken. Met trainingen, strategiesessies, workshops, intervisie en coaching worden deelnemers gestimuleerd om met een creatieve blik naar veranderprocessen te kijken.  

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.