Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

De kunst van AI voor iedereen

Hoe wordt AI voor iedereen toegankelijk? Welke kansen en transformaties zijn er? En welke uitdagingen? Het position paper De kunst van AI voor iedereen onderzoekt de mogelijkheden.

Artificiële Intelligentie (AI) beïnvloedt de cultuur- en mediasector. Het position paper van Cultuur en Media bestaat uit drie delen die de ontwikkelingen en invloeden uiteenzetten. Het eerste deel laat zien hoe AI de transitie in cultuur en media stuurt, maar ook hoe de sector kan bijdragen aan de toepassing van AI in Nederland. Deel II onderscheidt vier uitdagen voor de sector: het klaarmaken van organisaties voor AI, het ontwerpen van waardegerichte AI-systemen, het ontwikkelen van verantwoorde AI-ecosystemen en het behouden van Europese waarden. Ten slotte beschrijft het rapport hoe de sector en overheden kunnen bijdragen aan de versnelling van de digitale transitie via artificiële intelligentie. 

DEN-adviseur Marcus schreef mee aan dit position paper. Ben je benieuwd naar het volledige stuk? Je vindt het via de button hieronder.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.