Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Upstream geeft muziek- en ontwerpsector financiële en artistieke impuls

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) gaf tijdens Eurosonic Noorderslag het startsein voor de nieuwe regeling.

Upstream

Upstream is gericht op de carrièreontwikkeling van popartiesten en ondersteunt vernieuwende artistieke formats en samenwerkingen binnen de Nederlandse popmuziek. Talentontwikkeling, professionalisering, innovatie en experiment staan binnen de regeling centraal. Per jaar is er van 2019 tot en met 2021 900.000 euro beschikbaar.

‘Upstream geeft de muzieksector een stevige financiële impuls en zal de industrie verbreden en versterken en ervoor zorgen dat Nederlandse muzikanten internationaal sterker voor de dag komen. Het Fonds Podiumkunsten en Sena zijn er samen in geslaagd een bij de popsector passend instrument te ontwikkelen dat het belang van artistieke ontwikkeling onderstreept.’, zegt Henriëtte Post, directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten.

‘De samenwerking tussen ontwerpers uit de creatieve industrie en artiesten staat binnen de regeling van het Stimuleringsfonds centraal. Samen kunnen zij een extra dimensie aan (live) muziek toevoegen. Dat kan gaan om een uitzonderlijke live-scenografie, een interactieve installatie of een muziekgame die het publiek de muziek op een nieuwe, intensere manier laat ervaren’, vult Syb Groeneveld, directeur-bestuurder van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie aan.

Bron: VSCD

Lees meer over de regeling op upstreamgrants.nl

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.