Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digitale Open Coffee over publieksdata op 17 november

Op woensdag 17 november om 11.30 uur organiseert de Taskforce Samenwerking Publieksdata een (gratis) online Open Coffee voor iedereen die zich binnen de cultuursector bezighoudt met marketing, communicatie en/of publieksparticipatie. 

Tijdens de Open Coffee, live vanuit Beeld en Geluid in Den Haag, kom je alles te weten over het in Rotterdam ontwikkelde Culturele Doelgroepenmodel, een succesvol model waarmee je cultuurparticipatie in kaart brengt. Er is een pilot project gestart waarbij ook andere steden en regio’s hier ervaring mee opdoen. De uitkomsten zijn nuttig voor de individuele instellingen en voor de stad of regio als geheel. Ze kunnen de gegevens vergelijken, maar ook onderling ervaringen, kennis en kunde uitwisselen en op die manier hun voordeel doen met publieksdata. Een ander onderwerp dat aan bod komt is de Proeftuin Nieuw Publiek. Bij dit langlopende onderzoek in het noorden van het land zoeken tien culturele instellingen en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen gezamenlijk uit welke drempels en belemmeringen mensen ervaren om gebruik te maken van cultuur. 

Aan het woord komen:

-Maaike Verberk, voorzitter Taskforce Samenwerking Publieksdata en directeur DEN
-Mariska van Elsen, Hoofd Cultuurparticipatie bij Rotterdam Festivals
-Joost de Vries, projectleider Marketing Intelligence bij Utrecht Marketing
-Johan Kolsteeg, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen

Het gesprek wordt geleid door Veerle Devreese van creatieve consultancy Cornelis Serveert.

 

 

Live stream

 

Vooraf registreren is niet nodig. Je bekijkt de live stream op 17 november om 11.30 uur via deze link.

Inloggen doe je door je naam in te voeren en het wachtwoord DEN_objektiv

Over de taskforce

Een aantal belangrijke partijen in de culturele sector heeft de krachten gebundeld in de Taskforce Samenwerking Publieksdata om zo publieksinzicht, kennis en kunde over publieksdata in de sector te vergroten en samenwerking hierop te bevorderen. Hiertoe worden onder andere (online) bijeenkomsten georganiseerd met experts over ideeën, mogelijkheden, drempels en regelgeving. 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.