Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Programma Tweedaags DEN-event bekend

Maandag 4 maart: Vernieuwing en diverse mogelijkheden van digitalisering voor de kunstensector

Deze dag is vooral gericht op de kunstensector: wat heeft digitalisering allemaal te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? Hierover gaan presentaties van Marleen Stikker (directeur Waag Society) en Afke van Rijn (directeur Media en Creatieve industrie OCW). Ook vinden er deelsessies plaats over innovatieve thema’s als videoplatforms, podcasts en meer. Kortom, een veelzijdig programma over de meerwaarde van en vraagstukken bij digitale innovatie!

 

Dinsdag 5 maart: maatschappelijke thema’s, erfgoed en digitalisering

Op 5 maart staat digitaal beleid voor collecties centraal. Luister naar presentaties van onder meer Kati Price (Head of Digital Media at the Victoria & Albert Museum) en Ronald Huizer (Hoofd Innovatieve Projecten at Koninklijke Bibliotheek). In de deelsessies staan onder andere nieuwe technologieën, inclusiviteit, educatie en samenwerken rond online collecties centraal. Drie fondsen presenteren een nieuwe regeling om de toegankelijkheid van digitale collecties te bevorderen. Ook dit is slechts een greep, bekijk het hele programma voor 5 maart.

 

Over het DEN-event

Op 4 en 5 maart 2019 vindt het tweedaags DEN-event plaats in De Doelen te Rotterdam; twee dagen inspiratie en netwerken over digitalisering en cultuur. De opkomst van de digitale transformatie in de maatschappij roept voor culturele organisaties nieuwe vragen op en biedt nieuwe kansen. DEN stelt culturele instellingen in staat om die kansen en mogelijkheden te benutten. We delen kennis en ervaringen en maken mogelijkheden van digitalisering zichtbaar.

 

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.