Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Werk jij met erfgoed en heb je te maken met auteursrechten? Dan zoeken we jou!

In december vorig jaar is de bètaversie van Regel je Rechten gepubliceerd. Dit is een door Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) ontwikkeld beslismodel voor auteursrechten dat erfgoedinstellingen (groot en klein) kan helpen bij het bepalen van de auteursrechten status van een object. DEN heeft deze tool ‘geadopteerd’ en zal deze de komende tijd verder ontwikkelen.

Voor de doorontwikkelingen onderzoeken we wie de exacte gebruikers van de auteursrechttool zijn en wat hun wensen zijn. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar een diverse groep testers die bestaan uit (potentiële) gebruikers van deze tool bij grote, middelgrote en kleine erfgoedinstellingen, en bij (historische) verenigingen.

Werk je voor een erfgoedinstelling, meld je dan aan en/of deel dit bericht met de medewerker(s) die te maken hebben met auteursrechten. Heb je een netwerkfunctie, zou je dan willen bemiddelen door dit bericht door te sturen naar potentiële gebruikers van deze tool?


Aanmelden

Aanmelden als tester kan door een berichtje te sturen met je naam en mailadres naar regeljerechten@gmail.com voor 1 november. We zullen het online onderzoek begin november uitzetten en het testen zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

Alvast veel dank voor de moeite en we hopen van je te horen!

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.