Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Verdiepingstip Week van de (digitale) toegankelijkheid

Van 4 t/m 8 oktober 2021 is het de Week van de (digitale) toegankelijkheid. Digitale toegankelijkheid betekent dat alle mensen - dus óók mensen met een beperking - volledig gebruik moeten kunnen maken van websites, online diensten en apps. Laat je inspireren door onderstaande compilatie over digitale toegankelijkheid en inclusiviteit in de cultuur.

Op de agenda

 

  • LKCAtelier: Hoe digitaal toegankelijk is jouw culturele organisatie?

Op 7 oktober 15.00 tot 17.00 uur organiseert LKCA in samenwerking met DEN een online kennismiddag over digitale toegankelijkheid. Tijdens de online ontmoeting laat Mirjam Verloop zien hoe je online afbeeldingen en teksten met beter contrast toegankelijker maakt. Je gaat aan de slag met het vergroten van de toegankelijkheid van je eigen website.

Hoe digitaal toegankelijk is jouw culturele organisatie?

  • Workshop digitale toegankelijkheid

Op 27 oktober, tijdens de digitale vaardigheden dag, verzorgt DEN een serie interactieve online workshops, waaronder om 13.00 uur één over digitale toegankelijkheid. In deze workshop ervaar je om met andere ogen naar je eigen website te kijken. Je leert wat het begrip digitale toegankelijkheid inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe je dit in je eigen organisatie toepast.

Digitale Vaardighedendag 

Handreikingen

 

  • Cultuurmarketing: Digitale toegankelijkheid: meer dan een website

Op de website van Cultuurmarketing deelt Alicia Hoost, zelf slechtziend, haar ervaringen en kennis op het gebied van toegankelijkheid en inclusie. Lees wat de culturele sector kan doen om voor iedereen bereikbaar te zijn.

Digitale toegankelijkheid: meer dan een website

  • Digitale toegankelijkheid: gelijkwaardige toegang voor iedereen

Een website of een andere digitale dienst is digitaal toegankelijk, zoals bedoeld in de Code Diversiteit & Inclusie, wanneer iedereen er gebruik van kan maken. DEN gaat in dit artikel in op de digitale toegankelijkheid van je website en welke aspecten daarbij van belang zijn.

Gelijkwaardige toegang voor iedereen

  • Digitale toegankelijkheid: de gebruikers van je website

Wanneer je je website toegankelijker maakt, levert dat voordelen op voor alle gebruikers. Maar wie zijn de gebruikers van jouw website en op welke manier kun jij rekening met ze houden?

De gebruikers van je website

Inspirerende voorbeelden

 

  • Tik-Tik: een multizintuiglijke app voor blinde en slechtziende tentoonstellingsbezoekers

Met TIK-TIK op hun smartphone vinden blinde en slechtziende bezoekers hun weg door het Van Abbemuseum en ontdekken ze ook diepere betekenissen van de tentoongestelde kunstwerken.

TIK-TIK: een multizintuiglijke app voor blinde en slechtziende tentoonstellingsbezoekers

  • Niets te zien, van alles te beleven

Kunst en cultuur beleef je meestal via je ogen. Als er geen objecten zijn om te laten zien of je bezoekers zijn visueel beperkt, is er geen beleving. Kan dat ook anders? Ja hoor, met audio.

Niets te zien, van alles te beleven 

Meer informatie

  • Meer over de Week van de toegankelijkheid 2021

weekvandetoegankelijkheid.nl

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.