Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Vacature: Communicatiemedewerker (32 uur)

DEN zoekt een communicatiemedewerker (32 uur) die DEN steviger op de kaart gaat zetten. DEN is het landelijke kennisinstituut op het gebied van digitale transformatie, dat de cultuursector daaromtrent inspireert en ondersteunt. Werk jij graag zelfstandig aan veel verschillende communicatiemiddelen tegelijk? Ga je voor optimaal bereik op diverse kanalen? En zoek je een ambitieus communicatieteam? Lees dan verder!

Jouw uitdaging:

 

Als communicatiemedewerker vorm je met de contentcoördinator een zelfsturend team. Samen beheren jullie het communicatiebudget en leggen verantwoording af aan de directie. Het team en de communicatiespeerpunten zijn volop in ontwikkeling. We zoeken een collega die enthousiast deze nieuwe opzet binnen de organisatie uitdraagt en uitvoering en middellange planning goed met elkaar kan combineren.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de productie en het beheer van alle online en offline communicatiemiddelen;
 • Je zorgt dat deze middelen op de juiste plaatsen en momenten worden ingezet;
 • Je beheert de social media-kanalen en verzorgt de nieuwsbrief;
 • Je redigeert artikelen en overige communicatiemiddelen;
 • Je houdt de website actueel (samen met de contentcoördinator);
 • Je onderhoudt contacten met vormgevers, vertalers en andere externe specialisten;
 • Je genereert persaandacht;
 • Je schrijft communicatieplannen voor specifieke projecten;
 • Je ondersteunt collega’s en/of samenwerkingspartners bij projectcommunicatie.

Wij zoeken:

 • Een echte planner, die niet terugdeinst voor deadlines en last minute aanpassingen;
 • Een scherpe tekstschrijver en redacteur;
 • Ervaring en kennis van digitale communicatiemiddelen (CMS, Mailchimp), social media, en Office en Adobe;
 • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie en minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Karaktereigenschappen: proactief, oog voor kansen, zelfstandig, flexibel en creatief.

Over DEN

DEN is het kennisinstituut voor de digitale transformatie in de cultuursector, waar deskundigheidsbevordering en inzet van (inter)nationale en lokale netwerken voorop staan. Als bovensectorale instelling ondersteunen we de cultuursector om digitaal vaardig te worden. Dat doen we door kennis te ontwikkelen, te bundelen en te verspreiden, met en voor grote en kleine cultuurinstellingen.

We helpen culturele instellingen om hun toekomstbestendigheid te vergroten door de mogelijkheden en kansen van de digitale transformatie te benutten door  het ontwikkelen van een werkpraktijk in het fysieke en digitale domein zodat ze bijvoorbeeld een breder en diverser publiek kunnen bereiken.

We zijn een open organisatie met een klein en hecht team en werken volgens de uitgangspunten van de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor  32 uur per week.

Salariëring is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring tot een maximum van € 3.633,-- bruto per maand bij een voltijdse aanstelling, overeenkomstig schaal 8 van de CAO Onderzoekinstellingen.

DEN volgt de CAO Onderzoekinstellingen en biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

Inlichtingen

DEN streeft in haar personeel en bij leden van de Raad van Toezicht een vertegenwoordiging na die de diversiteit van Nederland weerspiegelt. Wij moedigen sollicitaties die daar een bijdrage aan kunnen leveren van harte aan. Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Maaike Verberk (directeur).

Solliciteren?

Stuur je motivatie en je CV uiterlijk op 12 september 2021 per e-mail aan Arianne Neijenhuis onder vermelding van vacaturenummer S2021-001, t.a.v. mw. A.C.A.B.W. Neijenhuis.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.