Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

In memoriam: Arvid van Bokhorst

Ons bereikte in het weekend van 3 juli het droevige nieuws dat Arvid van Bokhorst onverwacht is overleden. Arvid maakte bij DEN deel uit van het team rond het Archieftraject Podiumkunsten. Arvid was één van de coaches die deelnemers begeleidden. Daarnaast verzorgde Arvid voor DEN ook een training en een publicatie rond de AVG in de omgang met publieksdata. 

Met zijn ruime ervaring in het culturele veld op het snijvlak van organisatie en digitaal was Arvid voor DEN een logische keuze om aan te trekken als coach voor de edities van het Archieftraject Podiumkunsten in 2020 en 2021. Hij was niet alleen kundig en praktisch ingesteld, maar was ook zeer betrokken bij de sector. Arvid was bovenal heel prettig en betrouwbaar in de samenwerking. Hij opereerde op een natuurlijke, rustige manier en intervenieerde vooral op onnadrukkelijk wijze. Zo stuurde Arvid de projecten aan, waarbij hij de praktische uitvoerbaarheid en werking voor de gebruikers altijd voorop stelde. Dat viel ook weer op bij de laatste samenwerking die DEN met hem was opgestart, waarbij Arvid gevraagd was om de artistieke werkpraktijk en informatiestromen in kaart te brengen bij onder andere festivals en muziekgezelschappen. Beslist een complexe puzzel om deze workflows te beschrijven. Arvid zou dat ook weer uitstekend gedaan hebben, door vertrouwen te wekken en zo verkenningen aan te gaan samen met medewerkers vanuit afdelingen als artistiek, planning, productie, marketing etc. 

Arvid van Bokhorst was al zo’n kleine twintig jaar geleden betrokken bij de ontwikkeling van D@S (het Dans Analyse Systeem) toen hij voor het toenmalige Collectieve Danspromotie / DOD (Directie Overleg Dans) werkte. Dat bleek een belangrijke bouwsteen voor het daarmee vergelijkbare systeem SAINT, dat voor de NAPK werd ontwikkeld. Arvid droeg ook daaraan bij, nu in de hoedanigheid als projectmanager bij Cramgo/Active Tickets dat dit systeem indertijd opgeleverd heeft. In zekere zin was Arvid van Bokhorst daarmee één van de pioniers, die met al zijn inzet daadwerkelijk heeft meegebouwd en meegedacht aan een sectorbrede digitale infrastructuur voor de podiumkunsten. Daaraan heeft hij met zijn werk voor DIP verder bijgedragen. Het kan niet anders dan dat Arvid als professional en mens bijzonder gemist zal worden onder zijn collega’s bij DIP.  

Onze gedachten gaan nu vooral uit naar zijn gezin, familie en zijn andere dierbaren.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.