Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Re:Born: Dansfilm in première op Vimeo

Een korte dansfilm zou op Cinedans in première gaan, maar vanwege het coronavirus zijn alle screenings afgelast. Wat doe je dan als maker? Kunstenaar Annemijn Rijk deed online een oproep: huur de film via Vimeo.

Vimeo On Demand

Annemijn is een hybride kunstenaar die in haar werk het lichaam als uitgangspunt neemt en diverse media gebruikt om artistiek werk te maken. Alle screenings van en lectures over haar recente werk, de dansfilm Re:Born, zijn afgelast. Om haar film toch aan publiek te tonen, heeft ze de film online gezet en op advies van een bevriende regisseur achter een (bescheiden) betaalmuur. Ze schafte een abonnement op een Vimeo On Demand kanaal aan en bood haar werk voor €1 per screening aan omdat ze de drempel laag wilde houden. Annemijn deed een oproep via Facebook en Twitter. Na drie dagen zijn er 41 views. En elke view levert Annemijn € 0,66 op, want 34% draagt ze af aan Vimeo. Dit is tot nu toe een wat bescheiden resultaat, zeker omdat haar oproepen op social media veel is geliked en gedeeld.

Aan de andere kant wordt haar werk nu wel door publiek gezien en krijgt ze veel mooie en waardevolle reacties terug via twitter en facebook. Annemijn: "Omdat mensen de persoonlijke oproep van mij zien, krijg ik ook een persoonlijke reactie terug. Nu heb ik gelukkig toch contactmomenten met het publiek, ondanks de afgelastingen." Ze krijgt publiek dat normaal niet naar een festival zou komen. 

Bekijk de film van Annemijn online!

We willen de oproep van Annemijn graag met je delen. Via deze link kun je de intense, korte dansfilm voor slechts €1 gedurende twee dagen bekijken. 

 

Hoe zet je je werk op vimeo en vraag je er geld voor?

Een Vimeo-abonnement schaf je hier aan. De kosten variëren. Omdat het werk van Annemijn met geavanceerde camera’s is opgenomen, moest ze een groot bestand uploaden, dus een relatief duur Vimeo-abonnement nemen. Je kunt je werk op Vimeo eenvoudig uploaden en vervolgens een link doorsturen. Via de link is je werk (tegen betaling) zichtbaar.

Betaling door publiek gebeurt op Vimeo met een credit card, maar niet iedereen in Nederland heeft een credit card. Annemijn lost dit op door ook een Tikkie-link op Twitter te plaatsen en vervolgens de film toe te sturen. Dat is ook een mogelijkheid om geld te vragen voor je werk en daarin ben je niet afhankelijk van platforms als Vimeo.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.