'Inclusief Perspectief' Aan de slag met inclusie in archieven

Op 15 maart organiseert Informatieplatform KIA een bijeenkomst over inclusiviteit in archieven.

15 maart 2019
Nationaal Archief Den Haag

De culturele sector wil inclusiever en diverser worden. Daar kan de archiefsector niet in achterblijven. Maar wat betekent inclusie eigenlijk? Waar begin je? Wat verandert er? Hoe zorgen we met elkaar voor meer inclusiviteit en diversiteit in publieksbereik en educatie- en presentatieprojecten binnen de archiefsector?

Programma

Het ochtend- en middagprogramma starten met een keynote van Andrew Payne, Head of Education and Outreach (The National Archives, UK) en Prof. Dr. Hester Dibbits, bijzonder hoogleraar Historische Cultuur en Educatie (Erasmus Universiteit Rotterdam). 

Naast de keynotes zijn er verschillende workshoprondes waarin we met elkaar aan de slag gaan met experts op het gebied van inclusiviteit en diversiteit. 

Voor wie?

Educatiemedewerkers, tentoonstellingsmakers, publieksbegeleiders, communicatiemedewerkers, programmeurs, afdelingshoofden en andere geïnteresseerden. Kortom: iedereen binnen de archiefsector die wil komen, is van harte welkom! Stuur de Save the date uit de bijlage dan ook vooral door naar collega’s die mogelijk interesse hebben. 

Aanmelden en praktische informatie

Aanmelden voor deze (gratis) bijeenkomst kan vanaf nu via  een mail naar educatie@nationaalarchief.nl. 

Eventuele dieetwensen graag doorgeven bij aanmelding. Het volledige programma volgt zo snel mogelijk op ons kennisplatform. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. 

Thema's
Deel dit artikel