GO-cursus Content Curator

GO Opleidingen organiseert een 4-daagse cursus die je voorbereidt op een functie op het snijvlak van marketing, communicatie en informatiebeheer.

27 mei 2019

Onder invloed van digitalisering ontstaan nieuwe toepassingen in het gebruik van informatie. Daarmee veranderen ook functies en rollen. Een van die rollen ligt op het gebied van maximaliseren van de waarde van informatie. Informatie die een organisatie zelf produceert, verzamelt en publiceert/deelt. Maar die behoefte aan maximaliseren geldt ook voor het (her)gebruiken van informatie van externe bronnen. En daar hoort ook een nieuwe functie bij; de Content Curator.

De Content Curator beweegt zich op het snijvlak van Informatiedienstverlening, Marketing & Communicatie en de bedrijfsvoering en levert op die manier een bijdrage aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Bekijk hier een korte uitleg van het begrip 'Content Curation'.

 

Resultaat


Na afloop van de cursus heeft de deelnemer de juiste kennis, inzichten en vaardigheden om hun organisaties optimaal te laten profiteren van de beschikbare informatie. De deelnemer is in staat om het doeltreffend en doelmatig gebruik van waardevolle informatie mogelijk te maken (en te monitoren), waardoor hij een positieve bijdrage levert aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. 

 

Doelgroep


De cursus is bedoeld voor Informatiespecialisten die willen acteren op het snijvlak van de informatiedienstverlening en marketing en die communicatie en specialisme willen inzetten om de waarde van informatie te optimaliseren.

 

Niveau


Mbo+

 

Studiebelasting


30 uur (inclusief opstellen eindopdracht). Je sluit de cursus af met een paper waarin je aangeeft hoe, in jouw ogen, de organisatie Content Curation zou kunnen inzetten om de dienstverlening, bedrijfsvoering of het imago te verbeteren.

 

Cursusmateriaal


Tijdens de cursus maak je gebruik van een afgesloten elektronische leeromgeving waar je kunt oefenen met het cureren van content en de diverse sociale media platforms. Deze leeromgeving blijft ook na de cursus actief en vormt daarmee een uniek 'naslag werk'.

 

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie en inschrijven de website van GO Opleidingen.

Thema's
Deel dit artikel