Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

NEMO European museum conference

Maaike Verberk (DEN) en Nicole McNeilly (Europeana) geven een workshop impact awareness tijdens de NEMO museumconferentie.

9 oktober t/m 11 oktober 2022
Loulé, Portugal

Innovatie gebeurt in veerkrachtige musea. Dat is de strekking van de NEMO European museum conference op 9, 10 en 11 oktober 2022. Tijdens het congres wordt onderzocht hoe musea zich innovatiever, weerbaarder en flexibeler op kunnen stellen in een snel veranderende wereld. Hoe wordt innovatie een structurele opgave binnen het museum? 

Niemand weet wat de toekomst brengt, maar betekent dit dat musea ook niet toekomstbestendig zijn? Door de pandemie heeft het belang van het vermogen om aan te passen weer aangetoond. Tijdens de conferentie worden inspiratie, perspectieven en ideeën van binnen en buiten de sector bekeken. Bijvoorbeeld over leiderschap, werkomstandigheden, geldstromen en relevantie voor het publiek. 

DEN haakt in op het laatste thema. Directeur Maaike Verberk verzorgt samen met Nicole McNeilly (Europeana) de workshop impact awareness. De impact-methode zet het publiek centraal in de digitale transformatie. Impact maakt cultuur relevant. Musea hebben een maatschappelijke rol, waarbij invloed op de samenleving soms belangrijker is dan concrete output. Juist kunst en cultuur van het verleden en de toekomst kunnen mensen bewegen. Door toe te leggen op impact kunnen musea hun waarde verzilveren. 

 

Praktische informatie

Data: 9-11 oktober 2022

Kosten: €150 euro

Locatie: Loulé, Portugal

Meer informatie over de conferentie en het programma vind je op de website van NEMO.

 

 

 

 

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.