Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

De waarde van cultuur na corona

Boekmanstichting organiseer met de Landelijke Werkgroep Cultuurbeleid en de Universiteit Utrecht het congres: De waarde van cultuur na corona.

30 juni 2022
Het Academiegebouw (Domplein 29, Utrecht)

Tijdens de conferentie op 30 juni maken onderzoekers en beleidsmakers de balans op. Welke (beleids)condities zijn er nodig om die waarde optimaal tot zijn recht te laten komen? Wat is de rol van de landelijke en lokale overheid, welke die van het particuliere initiatief? Wat kan wetenschappelijk onderzoek betekenen voor toekomstig cultuurbeleid?

Al tijdens de lockdown riepen vertegenwoordigers uit de culturele sector, maar ook de Raad voor Cultuur op tot nieuwe initiatieven om de culturele en creatieve sector ‘wendbaarder en weerbaarder’ uit de coronacrisis te laten herrijzen. Met het congres willen we bijdragen aan een stevige kennisbasis onder toekomstig cultuurbeleid en aan een vruchtbare samenwerking tussen de wereld van wetenschappelijk onderzoek en beleid.

Staatssecretaris Gunay Uslu (cultuur en media) zal het congres openen. Tevens wordt deze ochtend de 5e Boekman dissertatieprijs uitgereikt. Tijdens het openingsprogramma zal de gerenommeerde cultuurwetenschapper Eleonore Belfiore een keynote verzorgen. In de middag presenteren onderzoekers - vanuit een diversiteit aan disciplines -recent onderzoek naar de waarde van cultuur dat uitdaagt om met beleidsmakers in gesprek te gaan: over perspectieven na corona, over de consequenties voor cultuurbeleid, over de agenda voor toekomstig onderzoek.

Praktische informatie

Het programma duurt van 9.00 tot 18.00 uur. Tickets kosten €60,-

De locatie is rolstoeltoegankelijk. 

Meer informatie over het programma vind je op de website van Boekman.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.