Van 16 tot en met 20 september 2019 vindt in Amsterdam iPRES2019 plaats. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de host van deze vooraanstaande internationale conferentie over digitale duurzaamheid.

16 september t/m 20 september 2019
EYE Filmmuseum Amsterdam

Over iPRES 2019

De eerste dag van iPRES – maandag 16 september – staat geheel in het teken van workshops op het gebied van digitale duurzaamheid. De volgende conferentiedagen kun je paneldiscussies en presentaties bijwonen, stemmen op de poster die er het meest uitspringt als het aankomt op vernieuwing, zien welke video’s deelnemers hebben ontwikkeld om hun onderwerp onder de aandacht te brengen, binnenlopen bij diverse hackathons en natuurlijk de veel aangekondigde Great Digital Preservation Bake-Off sessies bijwonen.

Professional Visits
De laatste dag van iPRES 2019 – vrijdag 20 september – is gereserveerd voor zogenaamde Professional Visits, waarbij je je kunt inschrijven voor een bezoek aan diverse Nederlandse instituten.

Keynote sprekers
Ook de keynote sprekers zijn inmiddels bekend: Geert Lovink van het Institute of Network Cultures, Michelle Caswell van Archivists Against History en Eliot Higgins van Bellingcat. Meer informatie over de keynote sprekers lees je op de iPRES website.

Registreren
Op maandag 17 juni maakt het Netwerk Digitaal Erfgoed het volledige programma van iPRES 2019 bekend. Je kunt je tot 1 juli voor het Early Bird tarief inschrijven, daarna gaan de kosten voor deelname omhoog. Registreren kan via de iPRES-website.

Meer informatie:

Thema's
Deel dit artikel