Werkconferentie Arbeidsmarktagenda

Op 21 januari 2019 organiseert de werkgroep arbeidsmarktagenda een werkconferentie over de nieuwe arbeidsmarktagenda voor de culturele en creatieve sector.

21 januari 2019
Tivoli Vredenburg Utrecht

Op maandag 21 januari gaan we graag met jou aan de slag tijdens de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda in Tivoli|Vredenburg, Utrecht. Samen werken we aan het nieuwe normaal: een eerlijke beloning, professionalisering en ruimte voor ondernemerschap voor al die makers en mogelijk makers in de culturele en creatieve sector. Zet deze dag alvast in je agenda of meld je meteen aan!

Wat?


In 2016 kreeg Kunsten '92 van minister Bussemaker de opdracht om een Arbeidsmarktagenda voor de culturele en creatieve sector op te stellen, op basis van het advies Passie gewaardeerd: Versterking van de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector (2017) van de Sociaal Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur. Op 14 november 2017 presenteerde de cultuursector deze arbeidsmarktagenda aan de toen kersverse minister van Engelshoven*.

Hoe?


De agenda bestaat uit 21 agendapunten, ieder met een 'aanjagende partij' uit het veld. Een Regiegroep bewaakt de voortgang en samenhang. Op dit moment is een aantal 'aanjagers' concreet aan de slag.

Wat gaan we doen op 21 januari?

We gaan in werkgroepen op zoek naar wat we in het hier en nu moeten doen om de toekomst te veranderen: dus niet alleen maar praten maar vooral ook doen
Een panelgesprek met mensen binnen en buiten de cultuursector over verandering in de praktijk
Helemaal up to date de deur uit: waar staan we nu met de agendapunten. Bijvoorbeeld: de laatste versie van de Fair Practice Code en de presentatie van de Fair Practice Scan

Praktische informatie

  • Maandag 21 januari, van 13.00 - 16.30 uur (+ netwerkborrel)
  • Tivoli|Vredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
  • Binnenkort volgt een complete uitnodiging met meer informatie over het programma.
  • Alvast aanmelden kan via deze link
Thema's
Deel dit artikel