IMPACT! Landelijke dag over effectmeting

Op 17 december organiseert de landelijke werkgroep Meten Maatschappelijke Opbrengst, onder regie van de KB, een bijeenkomst voor bibliotheken in het teken van het zelf meten van effecten bij gebruikers.

17 december 2018
Cultura Ede

Wilt u duidelijk maken wat het effect is van de activiteiten die u uitvoert? Wilt u weten of de deelnemers aan uw cursussen wijzer zijn geworden, en of ze zichzelf nu beter kunnen redden? Laten zien dat uw programma’s impact hebben en leren hoe u dat verhaal het beste voor het voetlicht krijgt bij uw opdrachtgever en uw partnerorganisaties? Kom dan naar de landelijke dag over effectmeting!

 

Waarom deze dag?


Het zichtbaar maken van impact en effect is onder bibliotheken een breed gedragen wens, maar het is ook een complex proces. Deze landelijke dag is bedoeld om bibliotheken te informeren over instrumenten, methoden en toepassingen van effectonderzoek; ze te inspireren met ervaringen van collega’s en te activeren om zelf aan de slag te gaan.

 

Voor wie?


De bijeenkomst is interessant voor iedereen die aan de slag wil met het meten en managen van impact, of dit tot een hoger niveau wil tillen. We richten ons met name op de directie/ het management, coördinatoren en specialisten met een focus op het sociaal domein en de educatieve dienstverlening.

 

Workshops


Tijdens de landelijke dag bespreken we alle stappen die u doorloopt bij het inrichten van een impact-gestuurde organisatie. Van de strategische vraag waarom u impact wilt hebben en hoe u dat gaat aantonen, tot de organisatorische aspecten en het opbouwen van een pakkend verhaal over uw bibliotheek. Na deelname aan verschillende workshops en gesprekstafels gaat u naar huis met een tas vol praktische instrumenten en een hoofd vol inspiratie en onderzoekskennis.

We bieden de volgende workshops aan:

Workshop 1.1: Impactmanagement: wat is het en waar begin je?
Workshop 1.2: Veranderingstheorie: Welke impact willen we meten?
Workshop 2.1: Niet bij nul beginnen
Workshop 2.2: Aan de slag met de Effectenmonitor
Workshop 2.3: Aan de slag met vragenlijsten
Workshop 2.4: Zelf aan de slag met kwalitatief onderzoek
Workshop 3.1: Het verhaal achter de cijfers: storytelling
Workshop 3.2: Van management naar maximalisatie
Workshop 3.3: Meten, weten en … the next step. Workshop over omgaan met je gemeente(n)

Bekijk een uitgebreide omschrijving van de workshops (pdf). De workshops worden gegeven door experts op het gebied van impactmanagement en (effect)onderzoek, werkzaam bij Sinzer, Avans Impact Engineers, Panteia, Claudia de Grauw, Desan, Koninklijke Bibliotheek, Cubiss en ProBiblio.

 

Praktische informatie

Tijd : 9.30 – 17.30 uur, inclusief lunch en borrel
Vanaf 9 uur bent u welkom voor een kop koffie. We starten om 9.30 uur met een plenaire opening die wordt opgevolgd door verschillende workshop- en gespreksrondes.

 

Meer informatie en aanmelden
Thema's
Deel dit artikel