Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Maand van het digitaal erfgoed 2021

Een maand vol kennis en inspiratie

1 november t/m 30 november 2021

De Maand van het digitaal erfgoed is het event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Samen presenteren zij de vakontwikkelingen op locatie en online.

De afgelopen jaren hebben we veel stappen gezet in de digitalisering van cultuur en erfgoed. De Maand van het digitaal erfgoed is een mooi moment om de resultaten te delen en om vooruit te kijken naar de kansen die er liggen.

Welke tools kun je gebruiken om digitale collecties naar het publiek te brengen? Wat zijn de geleerde lessen van collega’s? En hoe kun je die in je eigen praktijk toepassen? Volg workshops, lezingen en symposia die netwerkpartners organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2022.

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

De Maand van het digitaal erfgoed is een initatief van Netwerk Digitaal Erfgoed. 

 

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.