Open Koffie Hilversum: Save the Date

Op 15 februari organiseert DEN een bijzondere Open Koffie rondom een speciaal concert van Muziekschatten, het digitaliseringsproject van het Muziekcentrum van de Omroep.

15 februari 2019
Muziekcentrum van de Omroep HIlversum

Voorafgaand aan het concert zullen we samen met Muziekschatten ingaan op het project en op wat er komt kijken bij de digitalisering van een muziekarchief. Verdere details volgen binnenkort op onze website. Schrijf de datum vast in je agenda.

Over het concert:

Binnen de Stichting Omroep Muziek (SOM) wordt momenteel een project uitgevoerd om het deel van de collectie van de muziekbibliotheek dat verbonden is met de omroepen te digitaliseren. Het gedigitaliseerde deel van de collectie (inmiddels ruim 34.000 titels, meer dan 500.000 paginas uniek materiaal) wordt tegen een kleine jaarlijkse vergoeding ter beschikking gesteld via de website Muziekschatten.nl.

Om een klein inkijkje te geven in deze bijzondere collectie, spelen het leden van het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor een programma met muziek die voor het overgrote deel slechts eenmaal is uitgevoerd bij een radio- of televisie-uitzending lang geleden, door ensembles als The Skymasters, Amusementsorkest Klaas van Beeck, het Musette Orkest of De Zaaiers. Kom luisteren naar klinkende omroepgeschiedenis! Kaarten zijn gratis, reserveren is verplicht.

 

Kijk voor alle informatie over het concert op muziekschatten.nl

Thema's
Deel dit artikel