Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Symposium NITE: Digitale initiatieven in de kunsten

Op donderdag 9 september organiseert NITE tijdens het Theaterfestival een discussiemiddag over Digitaal Theater.

9 september 2021
Virtueel

Save the date! Op 9 september organiseert NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) een symposium: digitale initiatieven in de kunsten; reflecteren, leren en vooruitkijken. Zorg dat je erbij bent en praat mee over de toekomst van digitaal theater.

NITE hotel

Tijdens de corona-crisis bouwde NITE het NITE hotel: een digitaal theater. Ook andere kunstinstellingen en gezelschappen zochten naar alternatieve presentatiemogelijkheden of nieuwe vormen om toch publiek met kunst in aanraking te laten komen.

Zijn al die nieuwe digitale vormen tijdelijk en verdwijnen ze weer nu we teruggaan naar het nieuwe normaal? Of blijven ze bestaan? Wat is er geleerd over digitaal werken? Wanneer is iets kunst en wanneer is iets marketing? En welke invloed zouden nieuwe digitale kunstvormen moeten hebben op het cultuurbeleid.

De programmering van het symposium is van Rajae El Mouhandiz (curator NITE-Hotel) en Robbert van Heuven (gezelschapsdramaturg NITE) en wordt spoedig bekendgemaakt.  

Het symposium is onderdeel van het professionals programma van het Nederlands Theater Festival, maar is ook los te bezoeken.

Interesse?

Schrijf je voorlopig in en blijf op de hoogte via de website van NITE.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.