Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

DEN's Digitale Podium

De maandelijkse online kennissessie over digitale transformatie in de podiumkunsten.

24 juni 2021
Zoom

Op donderdag 24 juni van 10:00 tot 11:00 vindt het Digitale Podium van DEN plaats: de maandelijkse online kennissessie over digitale transformatie in de podiumkunsten. Met iedere maand een andere spreker en een ander onderwerp.

Iedere laatste donderdag van de maand vertellen instellingen op het Digitale Podium hoe zij aan de slag zijn gegaan met de mogelijkheden van digitalisering zoals dat wordt beschreven in DEN’s Regieboek Vijfde Wand. In het Regieboek kun je alles lezen over hoe je als podiumkunstinstelling aan de slag kunt gaan met digitalisering: van het in kaart brengen van je materiaal tot het bereiken van een online publiek met je digitale collectie.

Acteur en regisseur Maarten van Hinte vertelt in deze sessie over zijn ervaring met en inzicht in de rijke archieven van makers van kleur, die vaak nog niet zijn opgenomen binnen de canon of de opleidingen. Daarop aansluitend gaat DEN'er Marcus Cohen in gesprek met Maarten vanuit het concept the I in Archive, de identiteit van de kunstenaar die besloten ligt in het archief. Welke verhalen liggen er in het archief besloten? En wat is het belang om deze verhalen goed te bewaren en beschikbaar te maken.

Sluit op 24 juni om 10:00 uur aan via Zoom bij DEN’s Digitale Podium. De Zoom-link volgt nog.

“Thema’s waar in het verleden vooral makers in de marge oog voor hadden – identiteit, de veranderende samenleving, nieuwe media, activisme – zijn stuk voor stuk centrale thema’s geworden in het algemene culturele discours. Voor iedereen.” (Maarten van Hinte, uit Theaterkrant Magazine)
Maarten van Hinte

Maarten van Hinte

Acteur en regisseur

Maarten van Hinte is een Nederlandse acteur en regisseur van Surinaamse afkomst. Hij studeerde biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij startte zijn loopbaan als mc in de Amsterdamse hip-hop underground scene. Begin jaren tachtig richtte hij samen met gitarist Lucien Kembel de groep NuClarity op, de eerste live hiphop band van Nederland. Rond diezelfde tijd sloot hij zich aan bij theatergroep DNA (De Nieuw Amsterdam), een multiculturele theatergroep opgericht door Rufus Collins en Henk Tjon, waar hij begon als acteur en zich later verder ontwikkelde als vertaler en regisseur. In 1992 richtte hij samen met Marjorie Boston en Lucien Kembel de theatergroep Made in da Shade op. De groep maakte 'Urban' theater: voorstellingen voor nieuwe tijden in oude steden. Ze richtten zich daarmee vooral op jongeren. In 2007 fuseerde Made in da Shade met Cosmic Theater tot MC, waar Van Hinte aan de slag gaat als schrijver, regisseur en coach van jonge makers.

Programma

Datum: 24 juni

Tijd: 10.00 - 11.00 uur

Locatie: Zoom (link volgt later)

Deelname is gratis


Wil je op de hoogte blijven van de sprekers en onderwerpen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van DEN!

Heeft jouw organisatie een inspirerend verhaal om te delen op het Digitale Podium? Neem contact op met Tanja Zuijderwijk.

Tanja Zuijderwijk

Tanja Zuijderwijk

Projectleider Samenwerking Sectorbrede Digitale Infrastructuur Podiumkunsten

Tanja werkt als zzp-er aan het project Samenwerking Sectorbrede Digitale Infrastructuur Podiumkunsten. Daarnaast werkt ze als digitaal projectleider in de cultuursector aan uiteenlopende digitale projecten voor o.a. het Mauritshuis, Het Nieuwe Instituut en Netwerk Digitaal Erfgoed. Als inhoudelijk projectleider met kennis van techniek en maakproces van digitale platforms is Tanja de ideale gesprekspartner als het gaat om digitalisering binnen de cultuursector.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.