Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Kenissessie NADD: Op pad naar archiveren

Hoe begin je als een programmagerichte instelling een eigen archief? Welke tools en stappenplannen bestaan hiervoor? Het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD) organiseert op 15 juni een kennissessie met DEN en het NDE.

15 juni 2021
Online

Deze sessie is gericht op professionals bij design- en digitale-cultuurorganisaties die overwegen zelf een bedrijfsarchief te starten. De sprekers van DEN en het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) delen informatie over digitale strategieën rondom archivering en concrete stappen om op pad te gaan met een eigen archief. Bestaande tools en handreikingen worden besproken en uitgelicht in de context van design en digitale cultuur. Na afloop van de presentaties krijgen deelnemers ruimte om vragen te stellen, specifiek met betrekking tot hun eigen praktijk.

Programma


15:00 Introductie van NADD en de kennissessie
15:10 Presentatie DEN
15:30 Presentatie NDE
15:50 Presentatie Archiefdoorlichtingstraject DEN
16:00 Vragen en discussie


Kennissessies NADD


Om kennisdeling actief te stimuleren in het netwerk en samen nieuwe kennis te ontwikkelen, organiseert het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur het hele jaar door verschillende kennissessies. Kennis over beheer en behoud, het toegankelijk maken van archieven, juridische aspecten, maar ook kwesties zoals toekomstbestendig erfgoed en meerstemmigheid in archieven wordt actief gedeeld en bediscussieerd. Abonneer je op de nieuwsbrief van NADD om op de hoogte te blijven van toekomstige sessies.

 

Toegang is gratis, registreer via de website van het Nieuwe Instituut.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.