Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digitale Daadkracht #8: De trend des tijds

Digitale Daadkracht is een reeks kennissessies over digitalisering in de kunst- en cultuursector, actueler dan ooit in een tijdperk waarin online en offline steeds vaker samenvallen.

29 juni 2021
Zoom

Hoe kun je als organisatie in het culturele domein je voordeel doen met bestaande toekomstscenario’s en het structureel monitoren van trends? Wat zijn goede instrumenten om structureel trends te monitoren? Hoe kun je die trends vertalen naar je eigen activiteiten en je eigen organisatie? Waar vind je toekomstscenario’s die jou als organisatie in het culturele domein input voor je langetermijnstrategie geven? Hoe kom je van de grote perspectieven van toekomstscenario’s naar concrete handvatten voor jouw dagelijkse praktijk? Futuroloog dr. Freija van Duijne van Future Motions en Marloes van der Sommen, directeur van Het Flevolands Archief maken je wegwijs in de wereld van de toekomstverkenningen en werken met trends. Aan de hand van concrete instrumenten krijg je inzicht in wat structureel werken met trends jouw organisatie kan brengen en je krijgt tips over hoe je hier concreet aan de slag kunt met je eigen organisatie.

Meer informatie over sprekers volgt.

 

Digitale Daadkracht

Digitale Daadkracht is een reeks kennissessies over digitalisering in de kunst- en cultuursector, actueler dan ooit in een tijdperk waarin online en offline steeds vaker samenvallen. Ontdek innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale kunstbeleving en online cultureel aanbod en zet stappen om je eigen digitale strategie te bouwen. De reeks start op 11 mei en loopt tot 29 juni. Meld je aan via de website van Pakhuis de Zwijger.

DEN en het Amsterdams Fonds voor de Kunst organiseren deze kennissessies voor culturele organisaties en creatieve makers. De Gemeente Amsterdam financiert de reeks om de cultuursector te ondersteunen bij het toekomstbestendiger maken van hun werkpraktijk. Pakhuis de Zwijger zendt de kennissessies uit via de LIVECAST, iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur. Elke uitzending sluit af met een interactief deel via Zoom, waarin sprekers en deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Na de uitzending verschijnen de links naar de opname op onze website, zodat je alle kennissessies op je gemak kunt terugkijken.

 

Praktische informatie


Datum: 29 juni 2021

Tijd: 14:00-15:00

Gratis online (via de website van Pakhuis de Zwijger)

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.