Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Netwerkevent lancering nieuwe Nationale Strategie Digitaal Erfgoed 2021-2024

20 april 2021
Virtueel

Meer samenwerking, bredere toegankelijkheid en nieuwe technologieën. Deze thema’s staan centraal op 20 april, tijdens het landelijke online lancering van de geactualiseerde Nationale Strategie Digitaal Erfgoed waar DEN aan bijdroeg. Hoe werken we als netwerk aan een goede en onafhankelijke toegang tot ons erfgoed, waarbij de gebruiker centraal staat? Wat zijn de speerpunten in de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed en welke bijdrage kun jij daar als instelling aan leveren? Maak kennis met de uitvoeringsagenda en ontdek de partners waarmee je de komende jaren kunt samenwerken.

Dit bericht is overgenomen van Netwerk Digitaal Erfgoed.

Het online event vindt plaats op 20 april van 15.00 tot 17.00 uur en is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met digitaal erfgoed of dat willen gaan doen. Vanuit een centrale locatie maken we interactieve uitstapjes naar organisaties die actief aan de slag gaan met een van de thema’s uit de strategie. Zo leer je meer over de nieuwe invalshoeken van de strategie, ontmoet je nieuwe netwerkpartners en kun je de vertaling maken naar je eigen werksituatie. Centraal staan de vier uitdagingen en de aanpak daarvan: verbreding van de strategie, meer verbindingen met gebruikers, gebruik van nieuwe technologieën en verstevigen van de kennisontwikkeling.

Dit doen we met één strategie, gezamenlijke uitdagingen, duizenden erfgoedinstellingen en makers, miljoenen objecten en gebruikers en een veelvoud aan verhalen. Een gezamenlijk streven vormt een goede en onafhankelijke toegang tot ons erfgoed en onze cultuur.

Programma

In het programma staan drie thema’s centraal:

  • Verbreden van de samenwerking met het erfgoed van podiumkunsten en creatieve industrie;
  • Bredere toegankelijkheid met aandacht voor inclusiviteit en diversiteit;
  • Toepassing van nieuwe technologieën.

Hadassah de Boer verzorgt de presentatie. Behalve als presentator is zij ook actief als programmamaker en regisseur. Hadassah zal de bestuursvoorzitter van het NDE, Afelonne Doek, interviewen over de speerpunten van de geactualiseerde Nationale Strategie. Vervolgens schakelen we vanuit de centrale uitzendlocatie naar vier regio’s in het land. Twee daarvan zijn al bekend: DIG IT UP galerie & erfgoedlab, schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur, en Huis voor de Kunsten Limburg & Limburgs Museum.

De verdere invulling van het programma wordt snel bekendgemaakt.

Aanmelden?

Ga naar het inschrijfformulier van Netwerk Digitaal Erfgoed.

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.