Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Digitale toegankelijkheid

In dit webinar van Cultuurmarketing leer je wat digitale toegankelijkheid inhoudt en krijg je een korte introductie op de WCAG 2.1 AA norm: de wettelijke richtlijnen voor webtoegankelijkheid.

19 april 2021
Virtueel

Slecht toegankelijke websites hebben impact op miljoenen mensen in Nederland die een of meerdere (functie)beperkingen hebben. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld slechtziend, motorisch beperkt, zwakbegaafd of laaggeletterd zijn.

Dit bericht is overgenomen van Cultuurmarketing.

Om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van jouw website, kan je de standaard volgen die is vastgelegd in de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1 AA). De eis om hieraan te voldoen geldt sinds september 2020 niet alleen voor de overheid, maar ook voor culturele organisaties die grotendeels worden gefinancierd met publiekelijk geld en voor het bedrijfsleven in het algemeen.

In dit webinar krijg je inzicht in de diverse drempels die digitaal worden ervaren, zoals onvoldoende contrast in kleurgebruik. Na afloop weet je waarom je aan de slag moet met digitale toegankelijkheid voor jouw organisatie en welke vervolgstappen je kunt gaan zetten om voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te zijn.

Inhoud

  • Wat is digitale toegankelijkheid?
  • De vier hoofdcomponenten van WCAG 2.1: bedienbaar, waarneembaar, begrijpelijk & robuust
  • Digitale toegankelijkheid toegelicht vanuit verschillende perspectieven
  • Praktische voorbeelden van toegankelijke en ontoegankelijke websites
  • Welke vervolgstappen kan je nemen?

Doelgroep

Dit webinar is geschikt voor marketingcommunicatie professionals in de Nederlandse of Vlaamse culturele sector die verantwoordelijkheid dragen voor de digitale kanalen van hun organisatie.

Aanmelden of meer weten?

Ga naar de website van Cultuurmarketing voor alle informatie.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.