Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Op weg naar digitale transformatie in cultureel erfgoedorganisaties

Het eendaagse programma voor directeuren, managers en senior medewerkers bij kleine en middelgrote erfgoedinstellingen.

8 oktober 2021
ntb

Ben jij bezig met vraagstukken rondom de digitale innovatie van de dienstverlening van je organisatie? Wil je weten wat de stand van zaken in digitale transformatie in de eigen organisatie is? Wat kansen zijn voor digitale netwerksamenwerking en welke instrumenten beschikbaar zijn om die te pakken? Dan is het eendaagse programma Op weg naar digitale transformatie in cultureel erfgoedorganisaties voor jou.

Ook in 2021 verzorgen we weer de eendaagse cursus Op weg naar digitale transformatie in cultureel erfgoedorganisaties. Deze cursus richt zich op directeuren, managers en senior medewerkers in de kleine en middelgrote erfgoedinstellingen die zich bezighouden met strategische vraagstukken over digitalisering voor hun organisatie. 

Dit programma geeft je inzicht in je digitale klanten en hoe je organisatie zich daar goed toe kan verhouden. Je krijgt concrete tools en strategische inzichten over digitale transformatie in jouw organisatie en je hebt een handelingsperspectief om je organisatie mee te nemen.

 

 

In de woorden van de deelnemers:
“Dit programma heeft me laten inzien dat we moeten veranderen van het standpunt van het zoveel mogelijk ontsluiten naar eerst een visie creëren.”
"Mijn collega's zouden dit programma ook moeten volgen."
Programma

In deze eendaagse cursus staan  de volgende vier thema’s op het programma:

Thema 1: De (digitale) klant centraal 

Wie zijn onze (digitale) klanten en waar bevinden zij zich?
Hoe kunnen instellingen de verbinding leggen tussen offline en online en hoe vertaalt zich dit in concrete digitaliseringsactiviteiten?

Thema 2: De stand van zaken in digitale transformatie: Waar staat mijn organisatie? 

Op basis van theorie over digitale volwassenheid verkennen de deelnemers waar zij op dit moment staan in de digitale transformatie en welke mogelijkheden er zijn om een volgende stap hierin te zetten. 

Thema 3: Kansen voor digitale netwerksamenwerking: wat doe je zelf en wat doe je in het netwerk?

Waar ontstaan in het digitale domein kansen voor (regionale) digitale netwerksamenwerking en hoe kunnen daarmee urgente vraagstukken binnen de eigen organisaties worden opgelost? 

Thema 4: Organiseren van digitale transformatie 

Wat is er nodig en welke gereedschappen zijn beschikbaar om de digitale transformatie concreet te ondersteunen en vorm te geven? 

Inschrijven of meer weten?

Ga naar de pagina van de DEN Academie.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.