Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Archiefdagen 2021: ontmoetingssessie Informatiewet

In plaats van een tweedaags congres zullen voor de Archiefdagen 2021 maandelijks digitale inspiratie- en ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd.

11 februari 2021
Virtueel

Met de maandelijkse sessies probeert KVAN/BRAIN het hele jaar door aandacht te vragen voor actuele ontwikkelingen in de archiefprofessie. Daarnaast is er volop ruimte voor digitale kennisuitwisseling, ontmoeting en inspiratie. Vooralsnog is het motto: Let’s go digital!

Op 11 februari is de Informatiewet het onderwerp van een ontmoetingssessie waar Fieke Krikhaar te gast is. Informatie wordt steeds veelvormiger en belangrijker. Het beheer ervan door de overheid en de wet- en regelgeving houden die ontwikkelingen niet bij. Ook de nieuwe Archiefwet is niet toegerust op de nieuwe werkelijkheid. En de burger is misschien wel de grootste verliezer in al deze technologische en organisatorische ontwikkelingen. Wij hebben een wet nodig die  transparantie en openbaarheid regelt en een goede archieffunctie garandeert. Een kaderstellende Informatiewet die antwoord geeft op de spanning tussen openbaarheid en privacy, en de relatie tussen burger en overheid vaststelt. 

In het voorjaar van 2021 gaan we een serie gesprekken voeren met organisaties en mensen van binnen en buiten onze sector om dit vraagstuk en onze ambitie nader te verkennen. Een wet is niet het enige antwoord, wat is er verder nog nodig?

Programma Archiefdagen 2021

Deelnemers krijgen een afwisselend programma voorgeschoteld. We organiseren elke maand een inspiratiesessie (met een aansprekende externe spreker) en een ontmoetingssessie (georganiseerd vanuit de vereniging, waarin leden in gesprek gaan over een actueel of aan de praktijk gerelateerd onderwerp). 

Sprekers en organisatoren zijn fysiek aanwezig in onze studio in Naarden (hier zetelt ons communicatiebureau APPR Hét Brancheburo). Moderators zijn Benno van Tilburg (inspiratiesessies) en Puck Huitsing (ontmoetingssessies). Die bijeenkomsten zijn gratis digitaal toegankelijk voor iedereen, met mogelijkheid tot interactie en discussie. Benieuwd wat je te wachten staat? Bekijk dan het programma voor het eerste kwartaal of lees de previews van de eerste drie sessies. 

Bekijk het volledige programma en meld je aan via de website van KVAN/BRAIN.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.