Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Archiefdagen 2021: ontmoetingssessie Kwaliteitsregister archiefprofessionals

In plaats van een tweedaags congres zullen voor de Archiefdagen 2021 maandelijks digitale inspiratie- en ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd.

28 januari 2021
Virtueel

Met de maandelijkse sessies probeert KVAN/BRAIN het hele jaar door aandacht te vragen voor actuele ontwikkelingen in de archiefprofessie. Daarnaast is er volop ruimte voor digitale kennisuitwisseling, ontmoeting en inspiratie. Vooralsnog is het motto: Let’s go digital!

Op 28 januari vindt de eerste ontmoetingssessie plaats. Brigit Hoomans vertelt dan over het initiatief van KVAN/BRAIN om een kwaliteitsregister voor archiefprofessionals te ontwikkelen. Met dat register wil KVAN/KVAN de kwaliteitseisen die de sector stelt inzichtelijk maken, ingegeven door het loslaten van de diploma-eis voor archivarissen. 

Van archiefprofessionals wordt verwacht dat zij een scala aan rollen kunnen invullen – meer dan verenigd kan worden in één persoon. Voor het register zullen daarom kennisprofielen worden ontwikkeld, die laten zien welke kennis en competenties worden verwacht bij die verschillende rollen. Tijdens deze middag praten ze jullie graag bij over het kwaliteitsregister, met een terugblik op wat we de afgelopen periode hebben gedaan en de stappen die in 2021 gezet kunnen worden om het register te lanceren.

Programma Archiefdagen 2021

Deelnemers krijgen een afwisselend programma voorgeschoteld. We organiseren elke maand een inspiratiesessie (met een aansprekende externe spreker) en een ontmoetingssessie (georganiseerd vanuit de vereniging, waarin leden in gesprek gaan over een actueel of aan de praktijk gerelateerd onderwerp). 

Sprekers en organisatoren zijn fysiek aanwezig in onze studio in Naarden (hier zetelt ons communicatiebureau APPR Hét Brancheburo). Moderators zijn Benno van Tilburg (inspiratiesessies) en Puck Huitsing (ontmoetingssessies). Die bijeenkomsten zijn gratis digitaal toegankelijk voor iedereen, met mogelijkheid tot interactie en discussie. Benieuwd wat je te wachten staat? Bekijk dan het programma voor het eerste kwartaal of lees de previews van de eerste drie sessies. 

Bekijk het volledige programma en meld je aan via de website van KVAN/BRAIN.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.