Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Library Carpentry workshop

Voor bibliotheekmedewerkers die handiger willen werken met data is er in Leiden op de ochtenden van 1, 2, 8 en 9 maart de Library Carpentry workshop.

1 maart t/m 9 maart 2021
Virtueel

Het verzamelen en verwerken van data heeft een belangrijke rol in het dagelijkse werk bij academische bibliotheken: voor onderzoeksondersteuning wordt gevraagd om kengetallen voor open access en data management, collectiespecialisten verzamelen en analyseren gebruikscijfers van verschillende bronnen, catalografen maken en combineren verschillende overzichten van metadata, en zo zijn er voor bijna elke functie wel voorbeelden te noemen. Daarom organiseren de bibliotheken van Universiteit Leiden, Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam een online workshop.

In deze online-workshop (Zoom) ga je aan de slag met een aantal methoden en tools die je kunt gebruiken om efficiënt met data te werken.  Library Carpentry is ontworpen door mensen die werken binnen bibliotheken of vergelijkbare organisaties om je te helpen:

  • repetitieve, saaie, en foutgevoelige taken te automatiseren
  • duurzame en herbruikbare databestanden te maken, onderhouden, en analyseren
  • effectief samen te werken met collega's van IT-afdelingen
  • programma's die gebruikt worden in het onderzoek beter te begrijpen

Library Carpentry laat je kennismaken met de basis van automatisering, en is een startpunt van waaruit je zelf verder kunt leren. Library Carpentry is onderdeel van The Carpentries, een organisatie die de grondslagen van programmeren en data science bijbrengt. Als je meer wilt weten over de onderwerpen waarover ze les geven, en waarom, lees dan het (engelstalige) artikel "Library Carpentry: software skills training for library professionals".

Programma

Datum: 1,2, 8 en 9 maart
Waar: online, via Zoom.

 

Meer informatie over het programma en inschrijving? Bekijk de website van Library Carpentry.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.