Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

3rd International Symposium devoted to Cultural Heritage: Mexico-EU

Dit derde internationale symposium over cultureel erfgoed heeft als thema 'Exchange of Experiences between specialists from Mexico and the European Union: strategies for preservation of Cultural Heritage in Health Emergency situations'.

3 november t/m 30 november 2020
Virtueel

Het symposium wordt georganiseerd door de Europese Unie-Mexico-delegatie, samen met het Mexicaanse Ministerie van Cultuur, het Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) en het Nationale Instituut voor Beeldende Kunsten en Literatuur (INBAL). DEN-directeur Maaike Verberk is panelist bij de sessie 'Digitization of cultural heritage. Virtual tourism'.

Het symposium "Uitwisseling van ervaringen tussen specialisten uit Mexico en de Europese Unie: Strategieën voor het behoud van cultureel erfgoed" heeft tot doel de kansen te identificeren die bestaan ​​op het gebied van technische samenwerking tussen Mexico en de Europese Unie. Het hoofddoel ervan is bij te dragen tot de verdieping van de betrekkingen tussen de EU en Mexico op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed.

Op deze manier wil het evenement bijdragen aan de gezamenlijke strategie "Op weg naar een EU-strategie voor internationale culturele betrekkingen" (2016), waarin samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed wordt aangemerkt als een van de prioriteiten om internationale culturele betrekkingen met de partnerlanden van de EU te bevorderen.

De covid-19-pandemie heeft directe en indirecte gevolgen gehad voor het gehele spectrum van EU-beleid op korte, middellange en lange termijn. Dit symposium zal bijdragen aan het scheppen van de noodzakelijke voorwaarden om te voorkomen dat toekomstige pandemieën dezelfde negatieve impact hebben op de cultureel erfgoedsector, door de uitwisseling van goede praktijken en dialogen over beleid, regelgeving en normen en protocollen. 

 

Praktische informatie

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.