Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Webinarserie: Understanding the impact of digital cultural heritage in digital transformation

Europeana lanceert een serie webinars over de impact van digitaal cultureel erfgoed in de digitale transformatie. Met de webinars wil Europeana instellingen met behulp van het Impact Playbook helpen met het plannen, meten en begrijpen van hun impact.

27 januari t/m 24 februari 2021
Virtueel

Europeana lanceert een serie webinars over de impact van digitaal cultureel erfgoed in de digitale transformatie. Met de webinars wil Europeana instellingen met behulp van het Impact Playbook helpen met het plannen, meten en begrijpen van de impact die digitaal cultureel erfgoed heeft. DEN-directeur Maaike Verberk zal 4 van de webinars modereren.

Sinds 2015 ontwikkelt Euroepana het Impact Playbook, zodat ze instellingen de tools kunnen geven om de impact van digitaal cultureel erfgoed beter te kunnen plannen, meten en begrijpen. Ze lanceren nu een reeks van vijf webinars die zijn ontworpen om cultuurprofessionals door het Playbook te leiden en om te bespreken wat ze bedoelen met impact, waarom het belangrijk is om na te denken over je impact en hoe je deze het beste kunt meten. Europeana introduceert de vier fasen van de methodologie en enkele nieuwe ontwikkelingen, en illustreert dit met casestudies van hoe deze in de praktijk is toegepast, met sprekers met ervaring uit de eerste hand uit heel Europa. Gedurende de reeks moedigen ze webinardeelnemers aan om het Playbook in hun werk te gebruiken en hun feedback naar Europeana te sturen.

De vijf webinars

Een serie van vijf webinars geeft de tijd om de verschillende stappen van het Playbook te doorlopen en de feedback en vragen vast te leggen van degenen die de webinars meemaken. Iedereen is echter altijd welkom om bij elke webinar aan te sluiten. De webinars zijn Engelstalig. Elk webinar is van 15.00-16.00 uur. De onderwerpen zijn als volgt gepland:

30 September 2020 - an introduction to what we mean by impact 
28 October 2020 - designing your impact assessment
25 November 2020 - get the data (right)
27 January 2021 - narrating and sharing your impact story
24 February 2021 - looking back - evaluating your processes

Meer informatie

Je kunt je inschrijven via de website van Europeana. Daar vind je ook meer informatie over de webinarreeks.

Thema's
Deel dit artikel

This website is automatically translated by Google Translation. Some translations might not be correct.