Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Online interactieve kennissessie Blended learning

Hoe combineer je on- en offline erfgoed- en kunstenaanbod voor leerlingen uit het primair onderwijs? Wat is een goede mix van digitale en analoge lessen? Tijdens deze online bijeenkomst presenteren twee sprekers praktijkvoorbeelden van blended learning.

5 november 2020
Virtueel

Een video kijken en dan je eigen buurt verkennen voor een schoolopdracht, of online onderzoek combineren met een bezoek aan een museum: Steeds meer erfgoed- en cultuurinstellingen zoeken naar manieren om leerlingen zowel fysiek te ontvangen als digitaal te bedienen. DEN organiseert daarom een interactieve kennissessie over blended learning.

Laat je inspireren, praat mee en stel al je vragen over blended learning.

Programma

 
Praktijkvoorbeeld 1: Willemijn Zwart over Expeditie Vrijheid

Projectleider Willemijn Zwart vertelt over ‘Expeditie vrijheid’. Leerlingen uit groep 7 en 8 ontdekken met dit lespakket meer over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. Willemijn vertelt meer over deze combinatie van online lessen en omgevingsonderwijs.

Praktijkvoorbeeld 2: Pascale Price over de apps van NDT

Pascale Price is coördinator onderwijs bij Nederlands Dans Theater. Voor groep 3 t/m 6 ontwikkelde dit moderne dansgezelschap twee apps voor op het digibord. Met deze apps leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie videofragmenten van dansstukken van de choreografen Crystal Pite en Johan Inger vormt de basis.  Pascale vertelt over de ontwikkeling van de apps en hoe je een brug slaat tussen de digitale wereld en fysieke uitingen.

Deelsessies

Na de twee sprekers volgt het interactieve deel: we spreken dan met elkaar verder in twee deelsessies. Je kunt aansluiten bij één van de twee sessies, die de volgende onderwerpen hebben:

  • Het gebruik van digitaal erfgoed vs. fysieke bezoeken aan erfgoedlocaties
  • Aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep

Geef op het aanmeldformulier alvast aan bij welke sessie je wilt aansluiten. Na de deelsessies bespreken we plenair wat er uit de deelsessies voor inzichten of tips zijn gekomen.

Praktische informatie

Datum en tijd: 5 november 2020, 10:00 uur - 11:30 uur

Locatie: Virtueel, via een Zoom-meeting. Je ontvangt de link voor de sessie.

Aantal deelnemers: 20-25

Aanmelden: De sessie is gratis, aanmelden via Eventbrite is vereist.

Wil je deelnemen aan deze online bijeenkomst en heb je wensen of vragen op het gebied van digitale toegankelijkheid, stuur dan een mail naar den@den.nl

Thema's
Deel dit artikel