Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Workshop Aan de slag met het AVG-stappenplan

Veel organisaties hebben de afgelopen tijd, noodgedwongen door de coronacrisis, extra software en nieuwe systemen aangeschaft om werken op afstand mogelijk te maken tijdens de lockdown.

6 oktober 2020
Online

Door deze snelle en onvoorziene verandering in werkomgeving zijn keuzes voor nieuwe software vaak snel en zonder een uitgebreid vooronderzoek gemaakt. Het kan zijn dat er daardoor niet voldoende rekening is gehouden met informatieveiligheid en de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt bij het delen van gegevens via software of systemen.

DEN heeft daarom een stappenplan uitgewerkt voor het in lijn brengen van je huidige systemen met de eisen uit de AVG. Dit stappenplan kan je gebruiken om terug te kijken naar software- en systeemkeuzes in het verleden, maar het is ook zeker een middel dat je in de toekomst kan gebruiken bij de aanschaf van nieuwe software.

Tijdens de tweedelige workshop gaan we aan de slag met dit stappenplan. De workshops worden geleid door Arvid van Bokhorst, specialist in verbinding van organisatie en ICT in de cultuursector.

  • Eerste sessie: algemene introductie van het stappenplan, waarna je zelf aan de slag gaat met de stappen
  • Tweede sessie: in deze sessie gaan we met elkaar kijken naar de stappen die deelnemers hebben gezet om zo van elkaar te leren en te evalueren

Praktische informatie

De workshop zal online plaatsvinden. Er is veel ruimte voor het stellen van eigen vragen. Als je van tevoren al vragen hebt, vul die dan alvast in op het inschrijfformulier.

Datum & tijd:

Deel 1: 6 oktober van 14.00 tot 15.30 uur
Deel 2: 13 oktober van 14.00 tot 15.30 uur

De workshop kost 35 euro (incl. btw) voor beide sessies.
Inschrijven kan via deze link. De deadline voor inschrijving is 11 september.
Er is plek voor ongeveer 20 tot 25 deelnemers.