Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Kennissessie platforms voor (erfgoed)lesmateriaal: Beeld&Geluid op School

In september en oktober organiseren we samen met Kennisnet en het NDE vijf online kennissessies over verschillende platforms waarmee je lesmateriaal (met erfgoed) voor het onderwijs kunt maken en delen. Deze vijfde en laatste sessie gaat over Beeld&Geluid

8 oktober 2020
Virtueel

Wil jij lesmateriaal (met erfgoed) maken voor het onderwijs? Dan is het verstandig je te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee je dit kunt doen. Om je op weg te helpen organiseren we in september en oktober vijf online kennissessies over verschillende platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en kunt delen.

Op 8 oktober organiseren we samen met Kennisnet en het NDE een sessie over Beeld&Geluid op School. Tijdens deze sessie leer je alles over het doel en de werkwijze van dit platform. 

 

Leren met media: hoe help je scholen aan audio en video voor jouw erfgoedlesmateriaal?

Wil jij erfgoedlesmateriaal verrijken met audio en video? In deze workshop leren we je hoe je dat samen met leraren kunt doen, door gebruik te maken van het platform Beeld en Geluid op school. We koppelen je tijdens deze sessie aan leraren, zodat jouw lesaanbod nog beter aansluit op het gebruik in de klas. Ook leer je hoe je samen met leraren audio en videofragmenten klaar zet als onderdeel van jouw erfgoedlesmateriaal. 

 

Programma

 • Korte introductie: Rick de Visser, Kennisnet en Marjet van Rietschoten, DEN
  • Welke verschillende platformen zijn er voor het ontwikkelen van lesmateriaal? Rick de Visser, Kennisnet
 • Beeld&Geluid op School: Marieke Hermans
  • Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Beeld&Geluid op School?
  • Hoe gebruik je Beeld&Geluid op School voor het delen van lesmateriaal?

 

Voor wie?

Deze sessie is gericht op culturele instellingen en erfgoedprofessionals die samen met het onderwijs hun lesmateriaal willen verrijken, zodat het nog beter aansluit bij het gebruik ervan. Alle verbinders, ontwikkelaars vanuit andere culturele sectoren zijn ook van harte welkom om deel te nemen. 

 

Praktische informatie

 • De sessie vindt plaats op 8 oktober, 16:00 - 17:00 uur
 • De sessie vindt online plaats via Teams
 • Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier

 

Diverse kennissessies

De andere platformen waar we een kennissessie over organiseren, zijn:

 

Overzicht platformen voor het maken van lesmateriaal

Deze sessies worden georganiseerd vanuit het programma Digitaal erfgoed voor het onderwijs, samen met DEN. Samen hebben wij gewerkt aan het beschikbaar stellen van een overzicht van platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen. Met dit overzicht kun je het platform uitzoeken dat het beste past bij jouw onderwerp, doelgroep en andere wensen. Je vindt het overzicht hier.

 

Meer informatie?

Ben je een culturele instelling en wil je aan de slag met het beschikbaar stellen van jouw collectie voor het onderwijs? Bekijk dan het stappenplan op onze website.

Wil je meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed

Ook kun je je aanmelden voor de LinkedIn groep 'Digitaal erfgoed voor het onderwijs'. Hier wisselen culturele instellingen en makers van lesmateriaal kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om mee te praten, mee te denken en je kennis met ons te delen.

Thema's
Deel dit artikel