Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Kennissessie platforms voor (erfgoed)lesmateriaal: LessonUp

In september en oktober organiseren we samen met Kennisnet en het NDE vijf online kennissessies over verschillende platforms waarmee je lesmateriaal (met erfgoed) voor het onderwijs kunt maken en delen. Deze vierde sessie gaat over LessonUp.

29 september 2020
Virtueel

Wil jij lesmateriaal (met erfgoed) maken voor het onderwijs? Dan is het verstandig je te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee je dit kunt doen. Om je op weg te helpen organiseren we in september en oktober vijf online kennissessies over verschillende platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en kunt delen.

Op 29 september om 13:30 uur organiseren we samen met Kennisnet en het NDE een sessie over LessonUp. Tijdens deze sessie leer je alles over het doel en de werkwijze van dit platform. 

 

Programma

 • Korte introductie: Rick de Visser, Kennisnet en Marjet van Rietschoten, DEN
  • Welke verschillende platformen zijn er voor het ontwikkelen van lesmateriaal? Rick de Visser, Kennisnet
 • LessonUp: Jan-Wolter Smit
  • Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van LessonUp?
  • Hoe gebruik je LessonUp voor het maken van lesmateriaal?

 

Voor wie?

Deze sessies hebben de focus op erfgoed voor het onderwijs. De sessies zijn bedoeld voor ontwikkelaars en verbinders die samen met culturele instellingen aan de slag willen met het maken van lesmateriaal voor het onderwijs. Maar ook geïnteresseerden uit andere sectoren zijn ook welkom.

 

Praktische informatie

 • De sessie vindt plaats op 29 september om 13:30 uur
 • De sessie vindt online plaats via Teams
 • Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier

 

Diverse kennissessies

De andere platformen waar we een kennissessie over organiseren, zijn:

 

Overzicht platformen voor het maken van lesmateriaal

Deze sessies worden georganiseerd vanuit het programma Digitaal erfgoed voor het onderwijs, samen met DEN. Samen hebben wij gewerkt aan het beschikbaar stellen van een overzicht van platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen. Met dit overzicht kun je het platform uitzoeken dat het beste past bij jouw onderwerp, doelgroep en andere wensen. Je vindt het overzicht hier.

 

Meer informatie?

Ben je een culturele instelling en wil je aan de slag met het beschikbaar stellen van jouw collectie voor het onderwijs? Bekijk dan het stappenplan op onze website.

Wil je meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed

Ook kun je je aanmelden voor de LinkedIn groep 'Digitaal erfgoed voor het onderwijs'. Hier wisselen culturele instellingen en makers van lesmateriaal kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om mee te praten, mee te denken en je kennis met ons te delen.

Thema's
Deel dit artikel