Direct naar de inhoud Direct naar het menu Direct naar de zoekfunctie Direct naar de footer

Werelddag van de Digitale Duurzaamheid (WDPD)

Ieder jaar viert de erfgoedsector de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Doel van deze dag is om meer bekendheid te geven aan digitale duurzaamheid en om met elkaar te kijken wat we bereikt hebben. Dit jaar wordt het een online event.

5 november 2020
Virtueel

De 'World Digital Preservation Day' is een initiatief van de Digital Preservation Coalition (DPC). Het Netwerk Digitaal Erfgoed coördineert de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid in Nederland. Dit jaar wordt het een online event. Binnenkort lees je bij het Netwerk Digitaal Erfgoed meer over het programma.

Meedoen?

Iedereen die geïnteresseerd is in het bewaren van digitaal erfgoed kan meedoen aan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid. Als je met je organisatie speciale activiteiten rondom het thema digitale duurzaamheid organiseert, laat het dan het Netwerk Digitaal Erfgoed alvast weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.  Ook als je op een andere manier aandacht wilt besteden aan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, bijvoorbeeld via een blog, artikel, een impressie van je werk op die dag. Laat het het NDE weten en gebruik de hashtag #WDPD2020.

Meer ideeën en informatie vind je op www.dpconline.org.

Thema's
Deel dit artikel